Жаба як стимул

03 липня 2011, 15:14
Власник сторінки
журналист
0
1261

Жаба як стимул переходу на енергозберігаючі технології:)


Нижче на картинці - фотокопія документу від енергопостачальника. У США.

Перед своїми споживачами американські енергокомпанії ось так звітують із яких джерел енергію вони добувають, щоб у клієнтів-споживачів у будинках був струм. До речі, досить у багатьох у Штатах обігрів будинку/квартири - від електрики, а не від газу.

Електроенергію постачає приватна компанія. А от надавати споживачам таку деталізацію - це, як мені пояснили, вимога до приватної компанії з боку державного контролюючого органу.

Чи доживемо ми до таких деталізацій?

Ось тут за посиланням + ч.2 фільм моєї колеги по Новинарю Мар'яни П'єцух на тему проблеми енергозбереження в окремо взятому регіоні, хоча проблема актуальна для всієї країни. Мені там дуже сподобався один момент: розпочата практика вивішування у під'їздах деяких будинків детализації енергозатрат по квартирах. Той, хто витрачає більше енергії і платить відповідно більше, мусить зацікавитися як сусідові вдалося зменшити втрати тепла. Національна тварина - жаба - чим не стимул для громадян зацікавитися енергозберігаючими технологіями хоча би на примітивно-побутовому рівні типу вимкненого зайвого освітлення по всій квартирі, заміни ламп нагрівання на енергозберігаючі лампи, заміни старих вікон та утеплення дверей. Ну якщо свідомість ще не доросла, то нехай хоч жаба стимулює:))

Зрозуміло, що багато втрачається на шляху "постачальник - споживач". Але коли людина почне з себе, то потім і з постачальника вимагатиме ощадливості. Ми наче не такі багаті, але мовчки оплачуємо енергію і тепло, які навіть не доходять до наших квартир. А решту ще продовжуємо "розбазарювати" на рівні своєї квартири.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.