Літочислення від Анжеліки Рудницької

03 лютого 2012, 17:07
Власник сторінки
Журналист
0
2548

У Національному музеї Тараса Шевченка в Києві відбулося відкриття персональна виставка Анжеліки Рудницької «МІСТЕРІЯ ЛІТОЧИСЛЕННЯ». Виставка триватиме з 3 лютого по 12 березня 2012 року.

Виставка Анжеліки Рудницької "Містерія літочислення" - перша виставка, де зібрано усі роботи художниці . Свої картини майстриня не малює, а вишиває гладдю, і це майже ювелірна робота. Переконатися у цьому можна завітавши з 3 лютого по 12 березня у Національний музей Тараса Шевченка (вул. Шевченка, 12).


За 8 років своєї діяльності Анжеліка Рудницька отримала звання «World masters» (Південній Корея, 2010 р.),  стала всесвітньовизнаним майстром, створила понад 150 робіт. Протягом кількох останніх років її три окремі виставки мандрували світом, де відбулося понад 50 персональних - у Франції, Угорщині, Бельгії, Нідерландах, Болгарії, Румунії, Македонії, Сербії, Хорватії, Чорногорії, Естонії, Литві, Латвії, Польщі, Кореї та інших країнах. Понад 20 персональних виставок художниці пройшло і в Україні, але жодна з них не була такою представницькою і грандіозною, як виставка "Містерія літочислення" у Києві.

Привітати художницю з відкриттям виставки прийшли її друзі і колеги.

Першими художницю вийшли привітати народна артистка України, депутат Оксана Білозір та політик, громадський діяч Микола Томенко.

Привітав художницю і письменник, журналіст, голова постiйної комiсiї Київської міської ради з питань культури та туризму Олександр Бригінець.


Під час свого привітання заступник голови Національної спілки художників України Петро Зікунов запропонував Анжеліці вступити у Спілку художників, хоч вона вже є членом Спілки народних майстрів України.

Вітав художницю із відкриттям виставки гурт "Роксоланія"

Остап Ступка за кілька хвилин до урочистого відкриття виставки "Містерії літочислення".

Квіти були усюди...

Роботи художниці зайняли п`ять залів.

А це та самі подушки-думочки, на яких відтворені картини художниці. Ідея створити такі подушки виникла у художниці після того, як до неї звернулися з черговою пропозицією купити одну з її робіт. Картини свої Анжеліка не продає.

Одну з таких подушок має і Микола Томенко.

Анжеліка Рудницька за 8 років створила понад 150 робіт. Зараз всі вони експонуються у Національному музеї Тараса Шевченка, але потім, з 12 березня, „Містерія літочислення” мандруватиме країною від Луганська до Ужгорода.

«Тепер місія виставки – зшити любов’ю Україну. Хай політики намагаються роздерти її на дві частини, але ми знаємо, що ми всі однакові, і ми всі любимо нашу країну. Моя частинка любові теж «зашита» в цих роботах», – каже художниця.

___________________
Всі фото Ганни Короненко
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
ТЕГИ: Ступка Остап,Оксана Білозір,Виставка Рудницької Музей Шевченка,Анжеліка Рудницька,Містерія Літочислення,Музей Шевченка,Микола Томенко,Олександр Бригінець
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.