"Чия б корова мукала", або прес-служба МЗС знову нахимерувала… (оновлено)

29 лютого 2012, 12:03
Власник сторінки
журналист
0

Або про менторський тон українського МЗС, якому не подобається, що посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра говорить правду

Саме це прислів‘я пригадала, коли прочитала заяву прес-служби МЗС України.

Прес-служба МЗС знову нахимерувала. Вона менторським тоном вирішила повчити гарним манерам європейських дипломатів, зокрема посла ЄС в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейру.

В зовнішньополітичному відомстві чомусь вирішили покритикувати поважного дипломата,  забувши про свої нещодавні дивовижні заяви. Тобто колоду у власних очах в українському МЗС не помічають?  Нагадаю, наприклад,  про дивовижну заяву прес-служби МЗС щодо медичної кваліфікації канадських лікарів, які обстежували у Качанівській колонії Юлі. Тимошенко.

Що це було? Заява ЗОВНІШНЬОПОЛІТИЧНОГО відомства держави, чи   світил вітчизняної медицини? Можливо, колеги у зовнішньополітичному відомстві вирішили опанувати суміжні професії? Чи тепер їм довподоби займатися PR? Може тоді треба поміняти місце роботи?

Не знаю, як в цьому «українському випадку» відреагує сам  пан Тейшера, чи його колеги, чи керівництво ЄС. Однак, нагадую про реакцію  ЄС  щодо недипломатичної поведінки чиновників сусідньої Біларусі, які дозволили викликати (!) до себе послів ЄС та Польщі в Біларусі для ультимативних заяв. Дії офіційного Мінську можуть стати вісниками поглиблення ізоляції цієї країни.

Впевнена, що прес-служба МЗС, якій зарплатню виплачують з бюджету, має  бути обережнішою зі словами та заявами. Бережіть честь змолоду, шановні майбутні дипломати з МЗС, бо ще пара-тройка недипломатичних висловлюваннь і на кар’єрі можна буде поставити  хрест. Бо в демократичних країнах, до кола яких прагне  приєднатися Україна, цінують фахівців, а не лише слухняних виконавців.

P.S.

Після того, як оприлюднила цей блог, стало відомо, що пана Тейшейру викликали в український МЗС.

Тобто, режим Януковича діє так само, як і білоруський бацька, якого в Європі вже давно вважають диктатором і дії якого спричинили санкції проти Біларусі. Схоже український президент обрав себе приклад для наслідування.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.