Віктор Янукович - "бідний родич" Володимира Путіна?

23 березня 2012, 12:01
Власник сторінки
журналист
0

Віктор Янукович та його почет проживали в найдорожчому готелі Москві за рахунок росіян. З чого б така щедрість?

Після низки гучних  корупційних скандалів президент ФРН Крістіан Фульф пішов у відставку. Він взяву дружини бізнесмена Егона Гіркенса під малі відсотки (4%) півмільйона євро на будівництво будинку. Зазвичай цей відсоток у німецьких банках складає 5 відсотків.

Ця історія обурила німецьке суспільство. Результат – німецький президент у відставці.

Український президент Віктор Янукович дозволяє собі бути "на утриманні" Москви.  Чи стане це приводом для гучного скандалу?

Сьогодні  прес-служба президента повідомила, що проживання президента Віктора Януковича та його делегації у найдорожчому готелі Москви було оплачено російською стороною.

ЗМІ цитують відповідь прес-служби глави держави «Українській правді»: "В рамках візиту президента до Російської Федерації 19-20 березня цього року російська сторона взяла на себе витрати щодо проживання глави держави та восьми членів делегації".

"З огляду на пропозицію приймаючої сторони, переважна частина української делегації розміщувалася у готелі Radisson "Україна", що було зумовлено зручністю розташування, а саме близькістю до місць проведення основних заходів за програмою візиту", - це також цитата з «Української правди».

Виникає запитання: «З чого така щедрість з боку росіян?».

Керівники сусідньої держави могли розщедритися лише, якщо щось хотіли б в обмін.

Що хотіли? Чому президент України дозволив брати цю «милостиню»? І чи стане ця історія для гучного скандалу з подальшими висновками. Хоча, не впевнена, що висновки будуть такими самими, як у європейській Німеччині.

В європейській країні ця історія точно б стала вагомою причиною для створення слідчої комісії з подальшими, неприємними для влади висновками.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.