Дякую, Наталко!

17 серпня 2012, 13:50
Власник сторінки
журналист
0
6392

Вірю, що телеканали перестануть бути «зомбоящиками», а журналістів не перетворюватимуть в «обслугу влади».

Сьогодні моя колега Наталія Соколенко зробила справжній ВЧИНОК. Вона написала заяву про звільнення  та пішла з телеканалу СТБ, де працювала кореспондентом в редакції новин  багато років. Свій вчинок вона пояснила тим, що не  може брати участь у оболванюванні мільйонів телеглядачів.

Колись, під час помаранчевої революції, журналісти також протестували проти цензури та «темників»  Банкової. В новинному телебаченні після цих протестів настала «відлига». І всі побачили, що теленовини можуть бути новинами, а не «рупором влади». Нажаль ця тенденція була нетривалою. Шкода, що зараз в новинних редакціях телеканалів залишається все  менше журналістів, які можуть навчити молодих колег азам об‘єктивності та неупередженості.

«Мені більше несила брати участь у оболванюванні мільйонів людей. Ні, сама я жодного сюжету ані про Королевську, ані про ПАКРАЩЕННЯ устами Януковича, Азарова, голови ДПА Клименка та инших не зробила. Але мені все одно соромно»,- написала вона в блозі на сайті  Інтернет-видання «Українська правда».

Повністю погоджуюсь з думкою Наталки Соколенко щодо Наталії Королівської  та її партії. Вони - фантом та «продукт» влади Януковича.

Знаю, що багато журналістів так само вважають, втомилися від «корпоративних правил» в редакціях,  але не всі можуть звільнитися. З різних причин. Але дуже  мрію дожити до того часу, коли журналісти отримають реальну незалежність, в тому числі й економічну і не дозволять сприймати  себе за «обслугу влади».

Знаю Наталку по спільній колись роботі на телеканалі «Інтер», дякую їй за позицію і хочу вірити, що  прийде час, коли українські теленовини розповідатимуть правду, а телеканали перестануть бути «зомбоящиками».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.