Регіонала у шнобелівські лауреати!

26 вересня 2012, 11:36
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
934

Більшої дурниці, ніж законопроект про наклеп, а тепер про відмову від нього, навряд чи можна було придумати. В цьому, либонь, і є неповторна геніальність партії влади, яка ще достойно не оцінена

У ці дні світ потішається з лауреатів відомої іґнобелівської (шнобелівської) премії, яку вручають за різні дурниці, возведенні до рангу наукового чи іншого загальновідомого абсурду.

(Англ. Ig Nobel Prize) - це пародія на престижну міжнародну нагороду - нобелівську премію. Назва винагороди походить від англійського слова ignoble, тобто негідний. Як пише Вікіпедія», «… українською її також іноді називають «антинобелівська премія» або «шнобелівська премія».

Іґнобелівські лауреати, переконливо, приміром, довели, що морські оселедці спілкуються між собою за допомогою… пукання - (700 стор. тексту - 2004 р.).

Або те, що присутність людей викликає в страусів… статевий потяг.

Нинішнього року вже визначили десять лауреатів. Незабаром їм вручать премії справжні нобелівські лауреати.

Цієї осені шнобелівськими лауреатами визнано вчених Стенфордського університету, які математичними методами описали форму зачісок у вигляді «кінського хвоста», а також їхніх австралійських колег, котрі віднайшли причини розливу… кави під час ходьби. А голландські психологи відважилися пояснити, чому Ейфелева вежа здається меншою, якщо дивитися на неї, попередньо нахилившись ліворуч.

Мені здалося дивним, що одна дурниця-вигадка чомусь залишилася реально не поіменованою, тобто зісталася без конкретного авторства. Хоча відомо, що премія присуджена за винахід пристрою, здатного на відстані змусити замовкнути крикуна або надмірно балакучу людину.

Тому подумалося, що в іґнобелівські (шнобелівські) лауреати 2012  з чистою совістю можна записати і нашого народного депутата України Віталія Журавського, який у стилі ignoble (негідний) виплодив відмий законопроект про наклеп, а потім вирішив відмовитися від його. 

Чим це не пристосування для того, аби зробити суспільство глухонімим до корупції, казнокрадства, розкрадання, і всім іншим, на що вельми багата наша дійсність під керівництвом регіоналів?

Його «винахід», як свідчить історія людства, може стати настільки могутнім «пристроєм», якому під силу затулити писки одразу всім в Україні, «вставити розум» навіть хитрунам і шельмам блогерам, не кажучи вже про цивілізовані засоби масової комунікації, які всі одразу, безперечно, почнуть навипередки писати, розповідати лише про грандіозні «покращення від влади». А якщо критикувати – то тільки "попередніков"…

Словом, як тільки «піаністи» від ПР повернуть статтю про «наклеп» до чинного  законодавства, за справу візьмуться прокурори під проводом пана Пшонки,  а суди в повну силу запрацюють на пореформований лад, тоді  навіть не те, що  морські оселедці, а й рідна азово-чорноморська тюлька забуде про свої пуки. Геть перестане спілкуватися.

Так що вітайте пана Журавського з його заслуженим шнобелівством. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.