Як їм дискваліфікувати Кличка-молодшого?

07 жовтня 2013, 07:17
Власник сторінки
Журналіст, письменник
0
3079

Шовінізм навкарачки…

За кілька годин після того, як суботньої ночі в Москві завершився матч боксерів В. Кличка і А. Повєткіна, в Румунії стався землетрус, у чергове відчутно трясло (магнітудою до 5,3 бала) знаменитий район Вранча - унікальну сейсмоактивну зону на Європейському континенті, розташовану на стику Південних (Румунія) та Східних (Україна) Карпат. Під ранок підземні поштовхи відчувалися і в Одесі: на верхніх поверхах гойдалися люстри, дзвенів посуд, немов би меблі катали сюди - туди ...

Одесити, багато з яких тут же опинилися на вулиці, у своєму нев’янучому гумористичному гострослівному дусі одразу пояснили все тим, що це, мовляв, у Москві "російський витязь" Повєткін у золотих трусах впав на поміст, а хвиля до них тільки тепер докотилася ...

А якщо серйозно, то, як мені здається, нічого особливого в тій битві на помості не сталося. У суперечці на рингу переміг той, хто краще був підготовлений, хто сильніший фізично, технічно. Хіба цього не було видно всім?

Як же ж по-свинськи виглядало все, коли після закінчення прямої трансляції матчу на українофобському телеканалі "Інтер" слово дали по черзі так званим експертам і вони, випереджуючи один одного, почали розхвалювати того, хто… програв. Такий високий дух боротьби, виявляється. Проявив він, почуття національної гідності. Еге ж, руські ніколи не програють і не здаються, і в них завжди сухі труси…

При цьому жодного слова про переможця. Це ж можна лише уявити, яку б вони осану заспівали москвичу, коли б український спортсмен бодай прихилив коліно в боротьбі, а не виваляв собою весь ринг, як було це з О. Повєткіним. Ви ж сподіваюся, уже знаєте дані американського телеканалу HBO. Він розшифрував статистику ударів на рингу. Володимир Кличко завдав Олександру Повєткіну більше ніж удвоє точних стусанів, причому всі вони потрапили в голову російського боксера: на 139 потужних струсів українця суперник відповів лише 59 точними влученнями. З них в голову потрапив лише 31 удар, що вчетверо менше, ніж отримав уражень О. Повєткін.

Особливо смішним виглядає те, як перемогу В. Кличка пояснив колишній боксер, депутат Державної думи, звичайно ж, представник провладної партії "Єдіная Росія" Микола Валуєв. Мовляв, український спортсмен "використовував заборонені прийоми , і прийоми на межі ..." А його дружина (теж мені великий фахівець у боксі!) вважає, що В. Кличко взагалі потрібно дискваліфікувати і вигнати з боксу.

Звичайно ж, хіба можна було в Москві так познущатися над головною надією росіян? (Та ще й після величавого гімну України!) Звичайно ж, неподобство.  

З усього виходило, що українському боксеру ще перед початком матчу найкраще було безпосередньо в рингу заспівати відому пісню Володимира Висоцького, де є знамениті слова: "Біть чєловєка по ліцу я с дєтства не могу..." І зняти рукавички, кинути до ніг золототрусого лицаря російського О. Повєткіна. Ось тоді, напевне. і в Москві українець Кличко був би визнаний великим боксером ...

Власне, цей же дух бездонної неприязні до відомого чемпіона світу, на жаль, продемонстрували і московські глядачі, освиставши слова вітання переможця битви Володимира Кличка. Переконайтеся в цьому на власні очі й вуха хоч би тут.

Навряд чи можна всьому дивуватися, позаяк весь матч боксерів проходив за атмосфери дикунства і елементарного безкультур’я. Почитайте щодо цього українській редакції радіо "Свобода", приміром, розповіла виконавиця гімну на боксерському рингу співачка Джамала.  А ще ось вслухайтесь, як благим матом українського боксера на весь зал покриває за влучний удар і чергове повзання навкарачки росіянина один із помічників О. Повєткіна. Це тоді, підкреслю, коли в залі були присутні вищі чини РФ.  

Але, безсумнівно, всіх перевершив в оцінці нічного боксерського бою один із відомих московських попів та проповідників їхнього "руського міра" - глава Місіонерської комісії при Єпархіальній раді Москви ієромонах Димитрій (Першин). Як повідомив у неділю, 6 жовтня ц. р. ІНТЕРФАКС, він переконаний, що під час бою боксерів від Повєткіна відвернулися "духи пращурів", і лише тому, що він захопився ... язичництвом. Священик також вважає, що А. Повєткіну треба було «не руни наколювати, а тренуватися".

Зразком справжнього російського шовіністичного маразму стали напівкомічні, в стилі "руськіє умняє всєх", викаблучування щодо минулого боксерського бою такоо собі жарівника Михайла Задорнова. Їх миттєво оприлюднив українофобський бойовий листок донецьких,можете переглянути за цим ось посилом.

А ось, злякати Володимира Кличка мережаними золотом трусами, про що, як на мене, вельми влучно і  переконливо написала екстра ординарна Ксенія Собчак, навряд чи можна. Гадаю, у нього самого і грошей, і золота вистачає, а до всього ще й майстерності й таланту. Суперники з рівнем підготовки О. Повєткіна, як показав минулий бій, його чемпіонському титулу в найближчому  майбутньому нічим не загрожують. Хіба що про підніжку в вигляді політичної дискваліфікації за непоступливість "російському витязю" можуть мріяти всякого роду обмежені валуєви і їм подібні злопам’ятні колишні "старші брати".

Тільки хто ж чує, розуміє цю хвору, чорну маячню?

Якщо ж бажаєте вволю посміятися з шовіністичного психопатріотизму окремих дивакуватих росіян, які все таки вважають, що їхні "соплємєннікі" ні за яких обставин не можуть програвати хохлам, почитайте коментарі до одного з варіантів цієї статті в московському виданні – натискайте тут.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Журналисты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.