Реальная позиция Тимошенко – в письмах: против Яценюка, Кличко, евроинтеграции

22 жовтня 2013, 12:39
Власник сторінки
политический аналитик
0
4202

Тимошенко: «до мене доводять чутки, що Арсеній проводить роботу на роз’єднання. Якби мені це говорив тільки Власенко, я б не придала значення. Мені говорять про це близькі люди у т.ч. Євгенія!»

Вновь новая информация из скандального сайта http://zhuzhaleaks.com/. Напомню: сначала, 31 июля 2012 года, дочь экс-премьера Евгения Тимошенко заявила в УНИАН, что «неизвестные «взломали» ее электронный ящик». Затем 9 января 2013 года «Киевский телеграф» опубликовал http://telegraf.com.ua/ukraina/politika/vzlom-pochtyi-nemyiri-i-evgenii-timoshenko-aktsiya-po-diskreditatsii.html ссылку на информацию Укринформа – интервью его корреспондента с Сергеем Власенко, адвокатом Тимошенко-старшей, который назвал то, что появилось на http://zhuzhaleaks.com/ «смесью фальсификации с правдивой информацией, что сложно понять неспециалисту».

Итак, Власенко признал документы на http://zhuzhaleaks.com/ как минимум частично подлинными.

Новая «порция документов» находится здесь - http://www.zhuzhaleaks.com.ua/jail.php. Она называется «Личная переписка Юлии Тимошенко».

Часть из опубликованных здесь материалов уже появлялась в прессе. Другие материалы – если они подлинны – можно прочитать впервые. Думаю, что подлинны: нетрудно убедится: все они исполнены одним почерком, в одной стилистике.

Публикация частной переписки Тимошенко-старшей приводит к выводам, старым, как мир. Первый: у политиков не бывает абсолютно частных писем. Второй: политики всегда недовольны публикацией их писем, которые для этого не предназначены. Примеров этому масса.

Что нового сообщает нам переписка Тимошенко об изменениях в структуре личности экс-премьера?

Во-первых, Олег Медведев либо врет, либо лукавит, либо не в курсе дела по поводу реального отношения Тимошенко к Яценюку. Медведев пишет 15 июля 2013 года: «я переконаний в тому, що Тимошенко та Яценюк ведуть один до одного чесну гру і до переможного фіналу виборчої кампанії дійдуть однією командою, де кожний зіграє свою важливу роль».

Тимошенко против Яценюка

Пример такой «честной игры» Тимошенко против Яценюка – письмо номер 18. Его адрес http://www.zhuzhaleaks.com.ua/jail/na_tosyu_pro_novuy_partiyu.pdf. Это письмо, видимо адресованное Антонине Ульяхиной, которое начинается словами «Дорогая Тося».

«Я вижу, как трудно тебе без моей поддержки, как Яценюк убирает преданных нам людей. Не по моей воле мы объединились, это был вынужденный шаг, как оказалось – в пропасть. Яценюк захватывает партию, Саша Турчинов не может этому противостоять, а мои руки связаны. За короткое время мы создадим новый проект, в котором соберутся все, кто меня не предал, и молниеносно вернем себе имя и власть».

Следующий пример «честной игры» Тимошенко против Яценюка.

Письмо номер 3, адресованное Юрию Луценко при его освобождении. Вот адрес. http://www.zhuzhaleaks.com.ua/jail/na_lucenko_s_pozdravleniem.pdf

«В мене до тебе конфіденційне прохання. Останнім часом до мене доводять (так в тексте – В.П.) чутки, про те, що Арсеній проводить роботу не на об’єднання, а на роз’єднання. Якби мені це говорив тільки Власенко, я б не придала (так в тексте – В.П.) цьому значення. Але мені в один голос говорять про це близькі мені люди у т.ч. Євгенія! Не сприйми це як прохання про стукачество, а як прохання до людини, яка була у моїй ситуації, коли здається, що за цими гратами всі тебе зраджують. Сподіваюся отримати від тебе тільки об’єктивну інформацію».

Луценко в ответ - рад стараться

Вот ответ Луценко к Тимошенко после его выхода из тюрьмы. Письмо номер 16.

http://www.zhuzhaleaks.com.ua/jail/ot_lucenko_pro_klyatvu.pdf

«…виходячи із своєї камери, я дав… обіцянку що зроблю все можливе для Вашого звільнення і подальшої перемоги на президентських виборах у 2015 році. Проте за теперішніх обставин я із болем у серці розумію, що це є неможливим, оскільки не тільки влада не бажає Вашого звільнення, але як виявилось і найближчі соратники. Арсен змінився, став іншою людиною, не тим, яким ви його бажали бачити, він загубить «Батьківщину», а для своїх президентських амбіцій він зробить все можливе аби ви залишилися за гратами якомога довше».

Тимошенко горячо и полностью разделила оценки Луценко.

В письме номер девять к Луценко http://www.zhuzhaleaks.com.ua/jail/na_lucenko_pro_yacenuka.pdf, пропела ему дифирамбы: «Ви одним із перших зрозуміли, що Арсеній і «Батьківщина» - це несумісні речі… Він – моя помилка, яка буде виправлена одразу після мого звільнення… З Арсенієм відбуваються ті ж перетворення, що свого часу відбувалися з Королевською Прошу вас вгамувати цього псевдолідера».

Потом Тимошенко выжимает Яценюка из «Батьківщины», давая команду позиционировать Луценко около себя. Вот по этому адресу http://www.zhuzhaleaks.com.ua/jail/kommentarii_k_plakatam.pdf

документ номер 8 комментарии к плакатам. Здесь Тимошенко фактически дает своим штабистам команду позиционировать номеров вторым Луценко. Здесь ее распоряжение – «2-й кадр Луценко, и шантаж Турчинова с Яценюком – «если не будет Юры, убирайте меня». Дальнейшую продукцию Тимошенко пытается разбить на три части  – 1/3 она 1/3 – Луценко, 1/3 – другие оппозиционеры.

Но и Луценко для Тимошенко – лишь орудие труда.

Тимошенко начинает шантажировать Луценко

Письмо номер 11 к Луценко, адрес http://www.zhuzhaleaks.com.ua/jail/na_lucenko_pro_klichko.pdf. Она пишет бывшему коллеге-заключенному практически официальным тоном: «вважаю за свій обов’язок застерегти від помилки.  Вам не варто створювати будь-які політичні альянси з Кличком. Це не та людина, якій варто довіряти. Саме з Кличком проводилися переговори щодо об’єднання партій «УДАР» та «Батьківщина» з метою дієвої сили (так в тексте – В.П.), яка народним демографічним смерчем знесла б донецьких у безодню».

А вот и еще одна черточка к пониманию характера Тимошенко-шантажистски.

Тимошенко против Кличко

Чуть выше я цитировал признание Тимошенко – «Яценюк – моя помилка, яка буде виправлена одразу після мого звільнення… З Арсенієм відбуваються ті ж перетворення, що свого часу відбувалися з Королевською Прошу вас вгамувати цього псевдолідера».

Вот письмо номер 13, его адрес http://www.zhuzhaleaks.com.ua/jail/na_yacenuka_pro_klichko.pdf. Это письмо уже к Яценюку о Кличко:

«Я глибоко стурбована активністю Кличко на європейському векторі та розчарована дитячою наївністю європейців які купуються на його відбиті мізки. Арсенію, твій обов’язок донести до Європи всю правду про Кличка і його банду».

Но для меня – в преддверие подписания Соглашения об ассоциации – больше всего представляет интерес работа

Тимошенко против Кокса и Квасневского

Вот письмо номер 20, его адрес http://www.zhuzhaleaks.com.ua/jail/na_turchinova_pro_koksa_kvasnevskogo.pdf. Письмо адресовано к Турчинову:

«Останнім часом я глибоко занепокоєна поведінкою Кокса та Кваснєвського які лише імітують бурхливу діяльність навіть не намагаючись вчинити реальні дії з мого захисту. Корупційний спрут існує і в Європі, і я не виключаю, що Кокс і Кваснєвський вже співпрацюють з Банковой (так у тексті листа – В.П.)… Прошу вас прикласти максимум зусиль і Немирю, до пошуку європейських політиків, які будуть дійсно зацікавлені в моєму звільненні…».

Итак, Тимошенко уже не доверяет даже европейским посредникам Коксу и Квасневскому. Она, конечно, не выдвигает прямые обвинения в коррупции, но обвиняет их в бездействии. Тимошенко прямо выписывает Турчинову и Немыре директивы искать и работать с другими европейскими политиками.

Впрочем, Тимошенко верна себе, и другим письмом настраивает Немырю против Турчинова. Вот ее письмо номер 15 http://www.zhuzhaleaks.com.ua/jail/na_nemiryu_pro_yacenuka.pdf, адресованное Григорию Немыре.

Ви бачите, що відбувається в нашій партії «після об’єднання» з «Фронтом змін». Я боролась за кожного нашого партійця на минулих парламентських виборах. Однак Яценюк мене зрадив. Сьогодні він позбавив роботи найвідданіших мені людей і продовжує це робити за пасивної згоди Турчинова. Яценюк погодився на умови Банкової в обмін на підтримку його в якості єдиного кандидата від опозиційних сил и більше не відстоює питання мого звільнення. Тому я особливо покладаюсь на вашу вірність і закликаю активізувати переговори з європейською елітою. Попри нашу публічну позицію щодо підписання Асоціації за будь-яку ціну, доводьте нашим європейським партнерам, що без мого звільнення реальна опозиція в Україні буде остаточно знищена. Спростовуйте їх хибні міркування про Кличка як нового проєвропейського політика,  вказуйте на його повязанність з криміналом та олігархічною владою».

Как видим, и здесь стандартный набор штампов. «Наезды» на Яценюка в письме к Немыре повторяют слова Тимошенко в письме к Луценко. Ее слова об Кличко аналогичны в обращениях и к Немыре, и к Яценюку.

Оппозиция сейчас борется за то, чтобы как то ублажить Юлию Тимошенко накануне Вильнюсского саммита. А она хочет саммит сорвать.

Яценюку и Кличко стоит помнить слова Тимошенко. Арсению – его оценку в письме Тимошенко к Луценко: «Яценюк – моя помилка, яка буде виправлена одразу після мого звільнення…».-

Кличко – о ее словах в письме к Яценюку о «європейцах, які купуються на його відбиті мізки». Кличко мог бы прочитать и директивы Тимошенко Немыре – «спростовуйте хибні міркування про Кличка як нового проєвропейського політика,  вказуйте на його повязанність з криміналом та олігархічною владою».

Впрочем, если мозги у Кличко таковы, как их описывает Тимошенко, то он этого не поймет.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.