Без зміни поведінки влади неможлива реалізація етапів Угоди про асоціацію

17 січня 2012, 09:59
Власник сторінки
0
3385

На мою думку, парафування Угоди про асоціацію може відбутися в першому кварталі цього року.

На мою думку, парафування Угоди про асоціацію може відбутися в першому кварталі цього року.

Врешті-решт, це технічна процедура, якій надавали дуже великого політичного значення. Вона могла би  стати політичною подією року у взаєминах між Україною і Європейським Союзом, а можливо і найголовнішою подією 2011 року. Але, на жаль, цього не сталося, попри значні зусилля переговорників, перш за все, української команди.

Сьогодні ми стали свідками поразки України на завершальному етапі переговорного процесу з ЄС. Поразка полягає у нездатності української влади забезпечити той рівень демократії, той рівень стандартів і цінностей, які сповідуються в Європейському Союзі і під якими неодноразово українська влада підписувалася.

Отже, без зміни внутріполітичної поведінки влади неможливий прогрес в реалізації наступних етапів Угоди про асоціацію, а саме - підписання і ратифікації. Лідери ЄС і окремих країн-членів неодноразово попереджали, що без прогресу в питанні демократії в України, в питанні ставлення до опозиції, зокрема, щодо ув’язнення  Юлії Тимошенко, не буде прогресу і в наступних етапах, тобто,  підписанні і ратифікації Угоди.

На мою думку, це стане можливим не раніше ніж відбудуться вибори до Верховної ради в жовтні цього року. І в залежності від характеру цих виборів і тих оцінок, які отримає Україна з боку ЄС, з боку всієї демократичної спільноти буде залежати майбутнє Угоди про асоціацію і її підписання та ратифікація.

Якщо українська влада вдасться до випробуваних методів фальсифікації виборів, це може відкласти на невизначений термін питання підписання, ратифікації, набуття чинності Угодою про асоціацію.

Власне, факт парафування цієї Угоди буде свідчити про великий кредит довіри, який ЄС надасть Україні. Від української влади буде залежати чи використає вона цей кредит в інтересах майбутнього розвитку України.

Я особисто вважаю, що альтернативи європейській інтеграції немає, наше майбутнє в об’єднаній демократичній і процвітаючій Європі, а не Митному чи Євразійському Союзі, куди нас так уперто тягнуть.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.