Може треба звільнити простір?

13 січня 2011, 12:58
Власник сторінки
Управляючий партнер в PlusOne DA: цифрові комунікації
0
1766

Дмитро Фірташ, чи швидше його піарники, пробує себе в публіцистиці. Про тітанову губку і привіт Миколі Азарову.

На сторінках "ІнвестГазети" піарники Фірташа розмірковують про майбутнє України. Стаття зводиться до кількох думок:

- вертикальная интеграция в отраслях, которые имеют экспортный потенциал — требование времени
- Развитие человеческого капитала — задача и для социально ответственного бизнеса.

І глибокий висновок: "самое время инвестировать в страну — в ее промышленный потенциал и человеческий капитал".

Як все написане стосується самого Дмитра Васильвовича - не ясно. Владнавши свої стосунки з НАК "Нафтогазом" і державою, він точно не потребує допомоги у вертикальній-інтеграції. Куди інвестувати офіційно виведені за кордон мільярди - також не нашого розуму діло. Тож що саме в цих "істинах" стосується нас, читачів і чим можемо допомогти?

Ще піарники Фірташа жаліються, що українському бізнесу (всьому, чи самому Д.Ф.?) "нужны как воздух молодые специалисты, ученые-новаторы, прогрессивные технологии и квалифицированные кадры". Автор не каже, де вони візьмуться, так само як Микола Янович Азаров не може зрозуміти, чому Україна не спроможна створювати свої iPhonи і iPadи. Але Дмитро Фірташ знає, що навіть в Будапешті живеться краще, а працюється в Швейцарії. То може західні технології, кадри і спеціалістів варто допустити в Україну? Чи Європа треба тільки для дешевих кредитів, бутіків, гірських курортів і IPO?

На що Україна може розраховувати з Вами, Дмитро Васильович? Швейцарія, ясно - має від Вас податки (за 3 роки РосУкренерго сплатило 228 мільйонів шв. франків). А нам запропонуєте чекати поки труба згниє, чи поки винайдуть нову "тітанову губку"?

P.S. Під вечір Facebook розібрався що и до чого. Стаття мала на меті "передати привіт" Миколі Яновичу: "Повеселила колонка Дмитрия Фирташа в Инвестгазете. Среди трёпа на тему, якобы, социальной ответственности большого украинского, якобы, бизнеса олигарх умудрился подкузьмить премьер-министра Азарова: "Сегодня сложно найти высококлассного химика-технолога или МАРКШЕЙДЕРА, но зато изобилие юристов и финансистов." Прям между строк читается: Николай Янович, страна жаждет вашей работы по специальности! )))"
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.