Як розрекламувати своє місто

01 березня 2011, 15:06
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
1352

Шоколад, наче водоспад, зливається нескінченним потоком на свіжовипечені хрусткі вафлі. Далі по виробничій стрічці кожна вафельна паличка обгортається та пакується у коробки.


 Щасливим відвідувачам пропонують скоштувати смачний кінцевий продукт, свіжий - із самісінької печі.
 
Я на кондитерській фабриці «Рошен» у Вінниці, місті з населенням у 370.000 в центральній Україні . Ми приїхали до міста завдяки тому, що Британська Рада разом із Швейцарськими партнерами та за підтримки Вінницької міської ради організували семінар Креативних міст з питань міського розвитку  для молодих мерів східної Європи. Було дуже приємно бачити,  як молоді лідери з України, Грузії, Вірменії, Хорватії, Болгарії, Словаччини, Молдови, Польщі та Латвії проводять дискусії щодо таких питань, як надання окремому місту своєрідної ідентичності та бачення, і як таке місто можна розрекламувати. Усі  з ентузіазмом скористалися можливістю обмінятися досвідом та поділитися найкращими практичними знаннями.
 
Екскурсія по кондитерській фабриці та візит до міської адміністрації разом із мером Володимиром  Гройсманом дали мені зрозуміти, що Вінниця має декілька визначних та унікальних рис. Адміністрація справляє глибоке враження своєю активно функціонуючою інформаційною системою, яка надає можливість співробітникам Адміністрації реєструвати індивідуальні скарги в електронному форматі та відслідковувати у режимі он-лайн прогрес щодо вирішення всіляких питань, починаючи від ремонту доріг у реальному часі, а також дозволяє  громадянам надсилати питання міському голові  напряму до його особистої електронної скриньки. Внизу громадяни жваво використовують систему електронної черги, щоб увійти до офісів зі скляними стінами, де чиновники за комп’ютерними терміналами прозоро розглядають їхні заяви. Це є дійсно вражаючим прикладом відкритості влади на практиці.
 
Перед  тим, як розпочати 3-годинний переїзд  назад до Києва, Маргарет Джек (Директор Британської Ради у Києві) та я обмінялися з мером ідеями щодо гасла міста. Нам усім сподобалось гасло «Солодке місто», зважаючи на те, що в місті розвинена цукрова промисловість та є кондитерські фабрики. Маргарет  висловила ще одну ідею після спілкування з 11- річною ученицею гімназії № 30 у Вінниці. На запитання, що вирізняє мешканців міста, дівчинка відповіла: «Ми віримо у себе». Це звучить як чудовий салоган для будь-якого амбіційного міста в Україні або деінде.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.