25-а річниця Чорнобильської катастрофи

21 квітня 2011, 09:55
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
1330

Цього тижня в Києві проходило найбільше зібрання міжнародних лідерів.

Президенти, Прем’єр-міністри, інші політичні фігури та експерти приїхали до Києва заради участі у двох конференціях з тим, щоб відзначити 25-у річницю Чорнобильської катастрофи 1986 року. Перша донорська конференція була присвячена зібранню коштів для нового безпечного укриття над пошкодженим четвертим реактором на Чорнобильській АЕС; друга – це саміт з питань ядерної безпеки. Той факт, що конференції проводилися невдовзі після аварії на Фукусімі в Японії, яка стала наслідком землетрусу та цунамі, зробив ці конференції дуже вчасними.
 
Я радий, що Міністр Великої Британії з енергетичних питань Чарльз Хендрі зміг приїхати до Києва з тим, щоб представляти Велику Британію на обох конференціях. На донорський конференції по зібранню коштів пан Хендрі оголосив, що внесок Великої Британії у збір коштів складатиме 25 мільйонів фунтів стерлінгів, поряд із попередніми внесками Великої Британії до цієї важливої ініціативи. Цей внесок складається з 5,7 мільйонів фунтів стерлінгів, що пішли на Рахунок Ядерної Безпеки у 2008 році; з 3,8 мільйонів внеску до Фонду Чорнобильського Укриття у 2008 році та 19 мільйонів внеску до Фонду Чорнобильського укриття у березні 2011 року. Всі ці внески є додатком до внесків Великої Британії під час попередніх зборів коштів, коли було зібрано понад 81 мільйон Євро. Детальну інформацію щодо цієї заяви ви можете знайти у прес-релізі Міністерства з питань енергетики та зміни клімату.
 
Я вдячний працівникам Посольства та нашим партнерам в Україні за підготовку цікавої програми візиту для пана Хендрі. На додаток до двох конференцій 19 квітня,протягом трьох днів ми змогли організувати низку зустрічей із комерційними організаціями, що працюють в енергетичному секторі, та представниками більш широких кіл британського бізнесу, а також зустрічі та неформальні обговорення із українськими урядовими високопосадовцями. Враховуючи проведення Днів британського бізнесу в Україні у березні, ця весна видалася дуже активною для комерційної діяльності Великої Британії в Україні. Я думаю, що влітку почнеться покращення бізнес-клімату в Україні, та продовжиться зростання торгівлі між Великою Британією і Україною.
 
Раніше я писав про Чорнобиль, зокрема, про захоплюючий досвід поїздки до Чорнобилю та міста-привида Прип’яті, що знаходиться неподалік; піший похід, присвячений зібранню коштів, який проводитимуть члени посольства цього тижня; та навіть про незвичайну пропозицію перетворити Чорнобиль у туристичну принаду. Час покаже, чи запропоноване укриття у вигляді масивної сталевої арки – шириною 275 метрів та   висотою 105 метрів – саме по собі стане туристичним об’єктом.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Чорнобиль
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.