Львівський "беспредел".

05 червня 2011, 09:53
Власник сторінки
Журналист
0
27

Після наведення порядку в Харкові, я збираюся направити всі свої зусилля на Львів. І я не заздрю тим можновладцям, які знищують це місто Лева.

На сьогоднішній день корупція у лавах держслужбовців процвітає. Зловживання наданою владою і службовим становищем вже давно перестали носити епізодичний характер. При цьому «нечисті на руку» держслужбовці, які живуть м’яко кажучи «не по засобам» навіть не замислюються про те, що за свої діяння вони можуть понести заслужене покарання. Саме темі корупції та зловживань високопосадовцями була присвячена тема програми «Хто тут живе?», що вийшла на екран телеканалу ZIK 1 червня за участі представників обласних міліції та прокуратури, яких закликали оцінити і прокоментувати розкриті журналістами факти махінацій з бюджетними коштами, тендерними закупівлями та зловживанням  службовим становищем. Експертом програми, на прямому відео включенні з Києва запросили мене, як народного депутата, першого заступника голови Комітету ВРУ з питань правосуддя. В програмі було піднято питання прозорості тендерів у Львівській дирекції УДППЗ «Укрпошта», по фактам зловживання якими журналістами програми викрили цікаві подробиці. У програмі йшлося про те, що на очолюваній п. Кидисюком Львівській дирекції УДППЗ «Укрпошта» під час проведення тендерів на закупівлю товарів та послуг перемагала ТзОВ фірма «Модем», що належить його сину, Роману Кидисюку, та начальнику відділу інформаційних технологій Львівської дирекції «Укрпошта» Володимиру Буднику. Львівська дирекція УДППЗ «Укрпошта» визнала ТзОВ фірма «Модем» одним із трьох переможців тендеру на закупівлю послуг з технічного обслуговування і ремонту конторських, лічильних машин та комп’ютерної техніки. І з усіх переможців саме це підприємство отримало грошове замовлення на суму у десять разів більшу. Ще один тендер – на ремонт покрівлі будівлі головної пошти у Львові – виграло ТзОВ «Артек ЛТД». Воно привернуло увагу журналістів тим, що його власник – сусід Анатолія Кидисюка у селі Солонка, а офіс зазначеного підприємства знаходиться поруч з поштовим відділенням.

Факти, показані у програмі дуже зацікавили менен, адже містять усі ознаки корупційних діянь. Моя реакція була наступна: «Шановні львів’яни  Я зараз ознайомився з вище наведеними фактами, зухвалої, відвертої, ганебної корупції і надзвичайно вражений  з цього приводу. Адже, якби я володів цією інформацією раніше, то деякі корупціонери, вже були б роз монополізовані. Мене обурює той факт, що представники прокуратури и силових відомств прийшли не підготовлені і не володіють інформацією. Хоча  поставило суспільство , якому через масові засоби інформації вони повинні докласти промоніторенину і вирішену ситуацію в інтересах області за яку вони особисто несуть відповідальність. Нажаль я не зміг побачити в цій студії керівництво Львівської обласної державної адміністрації, що також свідчить про неповагу і не компетентність. Але тим не менш, довожу до відома громадян, що я скерував три звернення в  тому числі і до Президента з приводу діяльності керівника Яворівської районної державної адміністрації, який призначається розпорядженням Президента. В мене на руках документи, які свідчать про нецільове використання коштів з районного бюджету, які призвели до збитків на 140 тисяч гривень. Також факти тиску на депутата від Партії захисників Вітчизни, представника міліції. Мене дивує позиція представників прокуратури. Хіба ви не знаєте що у вас твориться? Вам що, потрібно кожному провести атестацію?»

 Незрозумілою залишилася щоправда реакція прокурора відділу Прокуратури Львівської області Дмитра Межвінського, який  повідомив: «Зараз збирається інформація, дано інформаційні запити у відповідні органи і служби, а також у керівний орган «Укрпошти» у Київ. Думаю, до середини червня якийсь результат має бути».

  Але ж це абсолютно підпадає під ознаки кримінально-карного діяння. В Київ за цим не треба їздити, треба піднятись з крісла і зайнятись справою.

Наразі я висловлюю вдячність і підтримку журналістам програми «Хто тут живе?» у їх прагненні підняти злободенні питання, які постають в суспільстві України у зв’язку з тим, що корупція і службові зловживання у владних колах досягли свого апогею, коли необхідно «закочувати рукава» і починати активну і безкомпромісну боротьбу проти держслужбовців, що зайняли у суспільстві позицію «надлюдей» і активно не бажають звертати увагу на життя і проблеми простого народу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.