До мене звертаються - я реагую.

05 червня 2011, 10:22
Власник сторінки
Журналист
0
29

Стосовно зупинення незаконної вирубки лісу на території Оболонського району в Пуща-Водиці, що наразі супроводжується протиправними діями посадових осіб Київської міської ради.

 

 

                                                                   ОСОБИСТО! ТЕРМІНОВО!

                                                                   Генеральному прокурору України

                                                                   Пшонці В.П.

                                                                   01011 м. Київ-11, вул. Різницька,13/15

 

 

                                                                

Щодо вжиття заходів реагування відносно посадових осіб, винних в неналежному розгляді депутатського звернення № 856 від 17 серпня 2010 р. стосовно зупинення незаконної вирубки лісу на території Оболонського району в Пуща-Водиці, що наразі супроводжується протиправними діями посадових осіб Київської міської ради при повній круговій поруці вищого керівництва правоохоронних органів, невідкладного проведення службових перевірок, направлених на виявлення незаконних та корупційних дій посадовців,  які безпосередньо задіяні в злочинній схемі та притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності   

 

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

(в порядку статті 16 Закону України „Про статус народного

депутата України”)

 

    Шановний Вікторе Павловичу!

 

           Мною на Вашу адресу 17 серпня 2010 р. направлено депутатське звернення № 856 «щодо вжиття заходів особистого реагування, спрямованих на зупинення незаконної вирубки лісу на території Оболонського району в Пуща-Водиці, що наразі супроводжується протиправними діями посадових осіб Київської міської ради при повній круговій поруці вищого керівництва правоохоронних органів, невідкладного проведення службових перевірок, направлених на виявлення незаконних та корупційних дій посадовців,  які безпосередньо задіяні в злочинній схемі та притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності».

      Так, зокрема, у відповідному депутатському зверненні мною наголошувалось на грубому порушенні чинного земельного та природоохоронного законодавства України на територіях «Пущі-Водиці» - одному із найживописніших куточків навколо столиці України, що займає 6 га густого заповідного лісного масиву, серед якого вікові дуби та сосни історичної царської доби, рослини зі сторінок "Червоної книги".

      В документі йшла мова про злочинне, з корисливих мотивів вчинення посадовими особами Київської міської ради за рахунок наданих службових повноважень та повної підтримки вищого керівництва правоохоронних органів зміни цільового призначення земельних ділянок Оболонського району в Пуща-Водиці з подальшим перепродажем та переоформленням правовстановлюючих документів на право власності на своїх близьких родичів або підставних осіб. Таким чином, за наявною інформацією, посадові особи, наділені владними повноваженнями, відпрацювали механізмом незаконної передачі земельних ділянок лісового фонду в приватну власність, в подальшому здійснюючи їх перепродаж через посередників, або наближених осіб.

        Зокрема, як стало відомо, деякими працівниками прокуратури, наприклад, Горєвим В.В. незаконно приватизовано відповідні земельні ділянки на території «Пуща-Водиці» та, згодом, з метою збагачення,  здійснено їх перепродаж. При цьому, корінним жителям місцевості не забезпечено реалізацію права на землю в межах норм безоплатної приватизації згідно чинного Земельного кодексу України.  

       Викликає подив те, що органом прокуратури відповідно до покладених функцій щодо здійснення нагляду за додержанням законів в Україні, всемірного утвердження верховенства закону, зміцнення правопорядку, захисту від неправомірних посягань закріплених Конституцією України   незалежності,  суспільного   та   державного   ладу, політичної   та  економічної  систем,  прав громадян та координація діяльності по боротьбі із злочинністю, вказана мною інформація щодо перевірки фактів вчинення злочинних діянь ЗАЛИШЕНА БЕЗ УВАГИ. Таким чином, органом прокуратури проігноровано обов’язок порушити кримінальну справу в кожному випадку виявлення ознак злочину, вжити всіх передбачених законом заходів до встановлення події злочину, осіб, винних у вчиненні злочину, і до їх покарання.

      Звертаю увагу, що в ході перевірки відповідними контролюючими органами виконавчої влади  факт переведення земельної ділянки по вул. Лісній Оболонського району м. Києва з земель лісового фонду до земель житлової забудови підтвердився, на території лісового фонду Пуща-Водицького лісництва КП «Святошинське лісопаркове господарство» виявлено загороджену територію, на якій викопано 2 котловани і здійснюються будівельні роботи без відповідної на те дозвільної документації. Крім того, Державною екологічною інспекцією встановлено здійснення громадською організацією садове товариство «Пуща-водиця» незаконної господарської діяльності, оскільки останнє протиправно зносило зелені насадження на відповідній території.

      Натомість, як вбачається з матеріалів відповіді з Генеральної прокуратури України, за вказаними протиправними діями юридичних та фізичних осіб не проведена перевірка, діям винних осіб не надана належна правова оцінка, жодних заходів реагування щодо притягнення винних осіб, а також винесення актів прокурорського протесту не вжито.

     Таким чином, з огляду на зазначене, вважаю, дії відповідальних посадових осіб органу прокуратури такими, що не відповідають Закону України «Про статус народного депутата України» в частині належного розгляду мого депутатського звернення № 856 від 17 серпня 2010 р. стосовно зупинення незаконної вирубки лісу на території Оболонського району в Пуща-Водиці, що призводить до подальшого вчинення корупційних дій та порушення чинного земельного та природоохоронного законодавства України.

              Відповідно до ст. 13 Конституції України, земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, є об’єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією. Кожний громадянин має право користуватися природними об’єктами права власності народу відповідно до закону. Власність зобов’язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству.

      Органи державної та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України (ч. 2 ст. 19 Конституції).

              Ліси України є її національним багатством і за своїм призначенням та місцерозташуванням виконують переважно екологічні, естетичні, виховні та інші функції, мають обмежене експлуатаційне значення і підлягають державному обліку та охороні (ч. 2 ст. 3 Лісового кодексу України).

 

      На підставі вищенаведеного, керуючись ст.16 Закону України „Про статус народного депутата України”, -

       

                                                   ПРОШУ:

 

       Вжити заходів реагування відносно посадових осіб, винних в неналежному розгляді депутатського звернення № 856 від 17 серпня 2010 р. стосовно зупинення незаконної вирубки лісу на території Оболонського району в Пуща-Водиці, що наразі супроводжується протиправними діями посадових осіб Київської міської ради при повній круговій поруці вищого керівництва правоохоронних органів, невідкладно провести пов’язані з цим службові перевірки, направлені на виявлення незаконних та корупційних дій посадовців,  які безпосередньо задіяні в злочинній схемі та вирішити питання і порядку ст. 97 Кримінального кодексу України.

 

       Про результати розгляду та вжиті заходи прошу повідомити мене та заявника в установлений законом строк.

 

        Додаток: матеріали на ___ аркушах.

 

        При наданні відповіді прошу вказувати номер та дату депутатського звернення.

 

 

 

З повагою,                                                                                  Юрій КАРМАЗІН

 

 

 

 

 

 

 

                                                                            Голові Служби Безпеки України

                                                                                               Хорошковському В.І.

                                                                                              01034, м. Київ, вул. Володимирська, 33

                      

Щодо вжиття заходів реагування стосовно зупинення незаконної вирубки лісу на території Оболонського району в Пуща-Водиці, що наразі супроводжується протиправними діями посадових осіб Київської міської ради при повній круговій поруці вищого керівництва правоохоронних органів, невідкладного проведення службових перевірок, направлених на виявлення незаконних та корупційних дій посадовців, які безпосередньо задіяні в злочинній схемі та притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності

 

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

(в порядку статті 16 Закону України „Про статус народного

депутата України”)

 

   

 

Шановний Валерію Івановичу!

Мені, як народному депутату України стало відомо про факти незаконної вирубки лісу на території Оболонського району в Пуща-Водиці, що наразі супроводжується протиправними діями посадових осіб Київської міської ради при повній круговій поруці вищого керівництва правоохоронних органів.

Звертаю Вашу увагу на те, що наразі, всупереч чинному земельному та природоохоронному законодавству, за рахунок службових повноважень посадових осіб Київської міської ради та повної підтримки вищого керівництва правоохоронних органів відбувається зміна цільового призначення земельних ділянок Оболонського району в Пуща-Водиці з подальшим перепродажем та переоформленням правовстановлюючих документів на право власності на сво'іх близьких родичів або підставних осіб.

Таким чином, за наявною інформацією, посадові особи, наділені владними повноваженнями, відпрацювали механізмом незаконної передачі земельних ділянок лісового фонду в приватну власність, в подальшому здійснюючи їх перепродаж через посередників, або наближених осіб.

Зокрема, як стало відомо, деякими працівниками прокуратури, наприклад, Горєвим В. В. незаконно приватизовано відповідні земельні ділянки на території «Пуща-Водиці» та, згодом, з метою збагачення, здійснено їх перепродаж. При цьому, корінним жителям місцевості не забезпечено реалізацію права на землю в межах норм безоплатної приватизації згідно чинного Земельного кодексу України.

Вказане дає підстави вважати про те, що зацікавлені посадові особи, використовуючи свої службові повноваження, відпрацювали механізм незаконної передачі земельних ділянок лісового фонду в приватну власність в подальшому здійснюючи перепродаж їх через посередників, або наближених осіб. Зокрема, лише декілька років назад вартість земельної ділянки в «Пущі-Водиці» складала близько 70 тис. доларів США, наразі їх продають за 30 тис. доларів США.

На даний час, в такий незаконний спосіб в Оболонському районі в Пущі-Водоці по вул. Лісній виведено з земель лісового фонду та змінено цільове призначення земельну ділянку розміром 16 га для перепродажу її та здійснення на ній забудови. Також, будинок, що знаходився у власності комунального підприємства «Лісопаркове господарство Святошннське» розташований на вул. Лісній, в якому під час несення служби проживав лісничий був під тиском посадових осіб правоохоронних звільнений, а замість нього лісничому Уташенку І. надано 3-кімнатну квартиру на академмістечку.

Згідно витягів земельного кадастру, виділена земельна ділянка розміром 16 га, розташована в Пущі-водиці по вул. Лісній зареєстрована на фізичних осіб, що за наявної інформації є близьким родичами вищих керівників правоохоронних органів, а також юридичних осіб, які після відведення земельних ділянок допомагали їм у переоформленні установчих документів.

В даній ситуації і неозброєним оком видно ланцюг корупції органів державної влади та місцевого самоврядування та правоохоронних структур, які дбають, насамперед, про задоволення власних майнових інтересів, а не захисту унікального «природного оазису», одного з небагатьох, що залишився нам в спадок від природи в часи повсюдної урбанізації. (Так, зокрема, вік деяких дерев місцевості нараховує близько 180 років. Вказані зелені насадження відомі ще за часів цариці Катерини). За останні 3 місяці по вул. Лісній незаконно внрублено близько ЗО тисяч дерев — національного багатства та історичної спадщини нашої держави.

Звертаю увагу, що в ході перевірки відповідними контролюючими органами виконавчої влади за моїм депутатським зверненням факт переведення земельної ділянки по вул. Лісній Оболонського району м. Києва з земель лісового фонду до земель житлової забудови підтвердився, на території лісового фонду Пуща-Водицького лісництва КП «Святошинське лісопаркове господарство» виявлено загороджену територію, на якій викопано 2 котловани і здійснюються будівельні роботи без відповідної на те дозвільної документації. Крім того, Державною екологічною інспекцією встановлено здійснення громадською організацією садове товариство «Пуща-водиця» незаконної господарської діяльності, оскільки останнє протиправно зносило зелені насадження на відповідній території.

            Відповідно до ст. 13 Конституції України, земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, є об’єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією. Кожний громадянин має право користуватися природними об’єктами права власності народу відповідно до закону. Власність зобов’язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству.

      Органи державної та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України (ч. 2 ст. 19 Конституції).

              Ліси України є її національним багатством і за своїм призначенням та місцерозташуванням виконують переважно екологічні, естетичні, виховні та інші функції, мають обмежене експлуатаційне значення і підлягають державному обліку та охороні (ч. 2 ст. 3 Лісового кодексу України).

 

      На підставі вищенаведеного, керуючись ст.16 Закону України „Про статус народного депутата України”, -

       

                                                   ПРОШУ:

2. Вжити         заходів реагування щодо витребування первинних правовстановлюючих, організаційно-розпорядчих документів, технічної землевпорядної документації з метою встановлення винних в корупції, порушенні чинного земельного та природоохоронного законодавства України та персоніфікованої відповідальності винних посадових осіб.

 

       Про результати розгляду та вжиті заходи прошу повідомити мене та заявника в установлений законом строк.

 

        Додаток: матеріали на ___ аркушах.

 

        При наданні відповіді прошу вказувати номер та дату депутатського звернення.

 

 

 

З повагою,                                                                                  Юрій КАРМАЗІН

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.