Чудове україно-британське поєднання

10 червня 2011, 12:12
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
1745

Приємне відчуття, коли ти говориш першим і маєш після себе щонайменше двох спікерів, які скажуть після тебе щось, що чудово доповнює твої слова привітання.


 Це трапилось у мій перший день після повернення до Києва з Великої Британії, коли я приймав у своїй резиденції гостей з нагоди запланованого відкриття нового корпусу Британської Міжнародної Школи у центрі Києва. Сад наповнений освітянами, батьками та бізнесменами. Серед присутніх є і ті,  що належать до до всіх трьох груп відповідно до діаграми Венна.
 
Я починаю з вихваляння британської освіти, яку надають як у Великій Британії, так і в освітніх закладах закордоном, та звертаю увагу на відому сумлінність українських студентів. Виконуюча обов’язки начальника Головного управління освіти та науки КМДА Вікторія Челомбітько з натхненням говорить про увагу, яку українці приділяють навчанню. Голова ради директорів Британської Міжнародної Школи (БМШ) Джонатан Едвардз розповідає про філософське підґрунтя освіти у БМШ. Три виступи чудово доповнюють один одного, ілюструючи іншу ключову тему: взаємопроникнення ідей, яке призводить до об’єднання вчителів та учнів з різними світоглядами, в більшості випадків стає виграшним для обох сторін. Це є однією з причин, чому 370 тис. іноземних студентів навчаються в університетах та коледжах Великої Британії одночасно.
 
Українці приділяють велике значення освіті та навчанню, саме тому вони є частими героями цього блогу (див., наприклад, "Нові уміння для мільйонів людей", "Як освіта й благодійність можуть сприяти одна одній", "Обирай найкраще: Британська освіта", "Чому школа №92 є чудовою?",  "Університети світового рівня у Києві"). Тому приємно бачити британське ноу-хау (яке в даному випадку передається компанією ABE Group (Велика Британія)) та українське бажання навчатися поєднане, аби створити чудовий новий освітній проект у серці Києва.
 
P.S. Один із виступаючих на цій події згадав про чудове висловлювання Вінстона Черчилля про важливість вчителів, яке я не зміг знайти в інтернеті (лише одне, яке я зміг знайти, звучить «моя освіта була перервана тільки моїм навчанням», яке є також чудовим висловлюванням, проте воно не дуже підходить). Може, хто-небудь зможе допомогти?


 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.