Україна стає на бойове чергування у складі Бойової тактичної групи Європейського Союзу

11 липня 2011, 11:16
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
1186

Міжнародну співпрацю легко розглядати у чорно-білих кольорах: ти або входиш до складу певної групи або організації, чи не входиш до неї.


 Це часто пов'язується з мисленням «нульового варіанту», згідно з яким виграш однієї людини чи країни означає програш іншої.  Однак у реальному житті міжнародні відносини включають силу-силенну різноманітних форм співпраці, багато з яких не представляють варіант без переможців, а є взаємовиграшними, коли у виграші залишаються обидві країни.

Я думав про це, коли 1 липня Україна стала на бойове чергування у складі Бойової тактичної групи (БТГ) ЄС під проводом Греції, також відомої під назвою Бойова тактична група HELBROC (скорочення від Hellas, Bulgaria, Romania, Cyprus (Греція, Болгарія, Румунія, Кіпр)).  Бойова тактична група ЄС – це формування сил негайного реагування, призначене для проведення операцій з урегулювання кризових ситуацій під проводом Європейського Союзу на підтримку військових задач гуманітарного та миротворчого характеру.  Україна вперше приєдналася до цієї групи і півроку працюватиме з іншими країнами БТГ, залучаючи до бойового чергування 10 штабних офіцерів, роту морських піхотинців зі штатною броньованою технікою та транспортний літак Іл-76.

Усе це добре і демонструє вміння Збройних cил України співпрацювати з цими країнами Європейського Союзу для досягнення практичного результату.  Це також відображає підтримку, яку надає Велика Британія, включаючи одномісячний курс у Криму для підготовки українських військ до роботи з підрозділами з інших країн; курси англійської мови та іншу професійну підготовку.  Українські морські піхотинці мають гарну репутацію – Велика Британія вдячна їм за допомогу під час евакуації британських громадян та громадян інших країн із Тріполі у квітні цього року. Працюючи з іншими країнами у складі БТГ ЄС, Збройні сили України сприяють вмінню інших країн цієї групи працювати разом в інтересах миру шляхом підтримки зв’язків між народами та простої довіри і розуміння так, як про це не можна було навіть подумати 20 років тому.  



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.