Одеський кінофестиваль

19 липня 2011, 12:17
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
1749

Я вже давно захоплююсь Одесою, і я радий, що можу знову відвідати її.

Червона доріжка рясніє талантами, такими як Джон Малковіч, російський кінорежисер та актор Нікіта Міхалков, а також багатьма легендарними одеськими комедіантами, серед яких і учасники комедійної трупи «Маски-Шоу», відомою своєю виставою «Шекспір у хаосі». Угорі сяють позолотою радісні херувими.

Я знаходжусь в славетному Одеському національному академічному театрі опери та балету на відкритті цьогорічного Одеського міжнародного кінофестивалю. За підтримки Британської Ради в Україні, до програми кінофестивалю включено гідну добірку з шести британських кінострічок: «Субмарина» в конкурсній частині фестивалю; ретроспективний показ «Монті Пайтон»; а також майстер-класи, в яких братимуть участь британські кінорежисери впродовж тижня. Я з радістю знайомлюсь із Патріцією Кейсі, продюсером першої стрічки серіалу «Монті Пайтон» під назвою «А зараз про зовсім інше», а також на відкритті фестивалю дивлюсь стрічку «Артист», яку знято в стилі німого кіно 1927 року і яку варто подивитися хоча б лише заради акторки Берніс Беджо (деякі фото й трейлер можна переглянути тут).

Я вже давно захоплююсь Одесою, і я радий, що можу знову відвідати її, аби взяти участь в зустрічах та у церемонії відкриття кінофестивалю. Завдяки відомому одеському гумору, чудовим приміщенням світового рівня та всесвітньому визнанню (дякуючи певною мірою і відомій радянській кінострічці «Броненосець Потьомкін» – справжньому німому кіно, знятому у 1925 році) фестиваль приречено на успіх. Деякі фотографії з церемонії відкриття можна подивитись тут.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.