Вирок Тимошенко

12 жовтня 2011, 08:30
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
859

Після оголошення вироку у справі Тимошенко, Міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Хейг зробив наступну заяву:

«Засудження українського опозиційного політика Юлії Тимошенко київським судом нас глибоко турбує.  Незалежні експерти з питань права, зокрема Датський Хельсінкський Комітет, дійшли висновку, що судовий процес над пані Тимошенко відбувався з численними та серйозними порушеннями основних юридичних принципів,  що прямо суперечить загальноєвропейським  цінностям.»

«Україна заявляє про наміри одного дня приєднатися до ЄС. Велика Британія підтримує це прагнення.  Але це не зможе відбутися до тих пір, поки Україна не продемонструє, що вона дотримується найвищих демократичних стандартів, таких, як повага до прав людини,  верховенство права та незалежний, прозорий і справедливий судовий процес. Це засудження пані Тимошенко та інші процеси, які відбуваються над колишніми членами уряду, ставлять під сумнів відданість України цим цінностям. Це може стати головною перешкодою на шляху до підписання і ратифікації Угоди про асоціацію та Угоди про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі з ЄС.»

Також ви можете ознайомитися з текстом цієї заяви на сайті МЗС Великої Британії.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.