Я "за" і навіть проти

16 жовтня 2011, 17:00
Власник сторінки
политический аналитик
0
3676

метаморфози політичних позицій Арсенія Яценюка

Він стає все цікавішим політиком, Арсеній Петрович Яценюк. Настільки цікавим, що я б порадив йому ввести посаду штатного контролера за тим, що він говорить. Аби не допускати публічних "ляпів".

15 жовтня у Дніпропетровську він заявив, що "опозиційні партії не формуватимуть єдиний список кандидатів у народні депутати".

А ще 11 жовтня заявляв, що Фронт змін закликає опозиційні сили бойкотувати вибори, якщо в них не зможе взяти участь Юлія Тимошенко.

Ви, Арсенію Петровичу, визначайтеся. Або йдете на вибори двома колонами, як сказали 15 жовтня, чи не йдете взагалі, як це випливає із заяви 11 жовтня.

А то так і недовго із Комітету опору диктатури вилетіти.

Те, що пан Яценюк не чекав такого подарунку долі, щоб він - після вироку Тимошенко - міг претендувати на одноосібне лідерство в опозиції - помічаю, напевно, не тільки я. Тут можна довго дискутувати, хто і що втратив в результаті вироку Тимошенко –-але погляньте на обличчя п.Яценюка, яке аж сяяло від задоволення на нещодавньому ефірі на 5-му каналі. А бачу не тільки я.

Ще не забута історія, коли Анатолій Гриценко "несподівано" заявив, що Арсеній Петрович Яценюк не має права говорити від імені всієї опозиції.

А ще 15 жовтня п.Яценюк заявив, що «переконаний в необхідності продовження мораторію на відчуження земель сільськогосподарського призначення до повної інвентаризації земель». Ще пригадую, як 5 жовтня він на засіданні Ради запропонував заборонити перекривати дороги для президента, прем'єр-міністра та голови парламенту.

Ідеї цікаві, саме головне – оригінальні і слушні.

А чи пам’ятає Арсеній Петрович, як працював заступником глави секретаріату президента у Ющенка? І чому я тоді від нього не чув нічого проти приватизації землі? Чи не забув історію від 18 лютого 2008 року, коли Віктор Ющенко влаштував заради свого улюбленця "прочухана" керівництву МВС, зажадавши звільнити керівництво ДАІ та Кобри? І все тому, що заступник командира спецзагону Кобра Олексій Кожа нібито показав Яценюку середній палець?

За часів Ющенка в політичній тусовці Києва багато хто вважав: половина столичних пробок від того, що перша особа країни дало команду виїжджати з Банкової, місто "перекрили", але Ющенко не виїжджає, і місто "стоїть". Але Арсеній Петрович, тоді заступник глави секретаріату у Ющенка, не запам'ятався в ті роки перекривати дороги для президента. І спікером парламенту він нічого схожого не пропонував. Знову точку зору визначає місце сидіння?

Маю сподівання, що коли завтра Яценюк перебуватиме в Брюсселі, він там нічого не наплутає.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.