Поки Янукович міняє космічні технології на футболістів, ЄС готує свою відповідь

27 жовтня 2011, 09:58
Власник сторінки
0
604

Важкий лайнер під назвою "ЄС" все більше відвертається від України. Від цього постраждають всі.

Упродовж латино-американського турне Президент на Кубі живо поспілкувався з Кастро-молодшим, сходив на екскурсію до Кастро-старшого, ще й отримав найвищу державну нагороду Куби. В Бразилії жартував із Жозе Сарнеєм про переваги спілкування політиків у неформальній обстановці та про обмін космічних технологій на футболістів – що, безумовно, "рівнозначне".

Проте, відхід від демократичних цінностей і намагання знищити опозицію, не віщує жодних добрих новин з Європейського Союзу. У четвер, 27 жовтня, в Страсбурзі Європарламент розгляне екстрену резолюцію про ситуацію в Україні.

На чому базуватиметься проект резолюції? Очевидно, що на офіційних позиціях найбільших фракцій Європейського Парламенту. Найбільш жорстко проект резолюції сформулювала Європейська Народна Партія, до сім'ї якої входить Народний Рух України. ЄНП висловила рішучий протест проти необгрунтованого вироку Юлії Тимошенко, зазначивши, що "якщо вирок не буде переглянутий, це відстрочить угоду про асоціацію і ще далі відсуне Україну від реалізації її європейської перспективи".

Навіть позиція групи "Соціалістів і демократів" є досить різкою. Чому "навіть"? Справа в тому, що Партія регіонів дуже вже бажає виглядати якось по-європейськи, завівши собі "офіційних друзів" у ЄС. Активні переговори, до речі не безуспішні, відбувалися саме з представниками "європейських лівих", оскільки ЄНП одразу відповіло, що коло партнерів з України для них уже визначено.

Отже, група "Соціалістів і демократів" висловлює "розчарованість вироком колишньому прем'єру, лідеру опозиції", "щиру стурбованість триваючим позбавленням волі колишнього глави МВС Юрія Луценка" і "глибоке розчарування" тим, що президент Віктор Янукович не вніс у свій законопроект про гуманізацію Кримінального кодексу норму про декріміналізаціі365- ї статті.

Тональність Резолюції Європейського парламенту вже наперед прогнозована – вона буде жорсткою. Важкий лайнер під назвою "ЄС" все більше відвертається від України. Від цього постраждають всі:

і громадяни, для яких ускладняться подорожі до ЄС,

і бізнесмени, які в короткостроковій перспективі не побачать зони вільної торгівлі, а інвестори втікатимуть з такої України,

і, безперечно, Україна, яка день за днем втрачає унікальний шанс врешті-решт позбавитися ярлика "постсовєцька".

Найгірше, що цей лайнер "ЄС" дуже неповороткий. Щоб повернути його у зворотному напрямі, потрібно буде, напевно, більше ніж просто зміна влади...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.