Вусопад: дивакуватий вигляд заради здоров’я чоловіків

01 листопада 2011, 15:38
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
1935

У багатьох країнах по всьому світу місяць листопад став вусопадом...

Гостьовий блог Майлса Мартіна, «UkrTashBud», Вусо-команда, Посольство Великої Британії

Можливо, ви помітите, що впродовж кількох наступних тижнів (а точніше, тридцятьох днів) деякі джентльмени з Посольства Великої Британії в Україні змагатимуться в кількості рослинності на обличчі.  А конкретніше – будуть відрощувати вуса.  Така спільна пригода може, на перший погляд, виглядати дивно.  Утім, в багатьох країнах по всьому світу місяць листопад втягнули до руху під назвою «Movember» («вусопад») – і він також завітав у Київ.

«Movember»  – це благодійна організація, що розповсюджує інформацію і збирає кошти, аби боротися з проблемами здоров’я чоловіків.  Зокрема, йдеться про простатит і рак яєчок.  Минулого року «Movember» зібрала вражаючу суму – 48,5 млн. фунтів стерлінгів (~ 600 млн. гривень).  Ця організація досягла такого результату, заохочуючи громадян і групи волонтерів відрощувати вуса.

Команда Посольства Великої Британії під назвою «UkrTashBud» має веб-сторінку, на якій ви можете підтримати згаданих джентльменів у їхній «вусатій» ініціативі.

Ось деякі з причин, чому вісім із нас беруть участь у цій кампанії:

  • упродовж життя в кожного дев’ятого чоловіка діагностують рак простати;
  • цього року буде діагностовано 37 тис. нових випадків захворювання на цю хворобу; 
  • у кожного другого чоловіка діагностують рак; 
  • у порівнянні з жінками ймовірність того, що чоловіки підуть на обстеження до лікаря нижча на 26%.

 

Ви можете зробити свої пожертви за посиланням, наведеним вище.  На цьому чудовому й інформативному веб-сайті є дуже багато цікавої статистики (поки я набираю цей текст, загальна сума зібраних коштів, що оновлюється щогодини, вже складає 3,8 млн. фунтів стерлінгів (~ 50 млн. гривень), з яких 940 тис. фунтів стерлінгів  (~ 12 млн. гривень) надійшло з Великої Британії).  Тут також є посилання на благодійні організації, що отримають зібрані кошти, та багато інформації про гарні приклади роботи Вусо-братів і Вусо-сестер (так, пані також можуть долучитись до кампанії) по всьому світу.  Я закликаю читачів переглянути цей веб-сайт і періодично навідуватись туди, аби побачити як ростуть Вуса і скільки коштів нам вдалось зібрати!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.