Чому я ношу квітку маку

09 листопада 2011, 10:40
Власник сторінки
Посол Великої Британії в Україні (2008-2012)
0
1209

Традиція носити квітку бере свій початок з років Першої світової війни, коли битви у Франції та Бельгії так розкидали землю, що насіння маку дало надзвичайно пишний цвіт.

З приходом листопада, коли температура падає нижче нуля в Києві, мої українські друзі та контакти знову запитують мене, чому я ношу маленьку червону квіточку на лацкані мого піджака.  Рекомендую прочитати мій блог, написаний у цей самий час минулого року, під назвою «Чому я ношу квітку маку».

Як і в минулих роках в Києві, скарбнички й коробки з маками було розміщено в Посольстві Великої Британії по вул. Десятинній, в Британській Раді на Подолі, а також в пабах «Золоті Ворота», «Лакі Паб» та «О'Брайан'с».  Минулого року щедрі пожертви склали 330 фунтів стерлінгів у Києві.  Сподіваюсь, що нам принаймні вдасться повторити цей результат в 2011.

Для перегляду фотографій з минулорічної церемонії Дня Пам’яті в Києві – натисніть тут
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.