Про одностатеві шлюби, цнотливість українського народу та некрофільські настрої

16 листопада 2011, 14:03
Власник сторінки
Соко-ординатор национальной Коалиции против дискриминации
0
5563

Перли сучасної громадсько-політичної думки. Читайте — цікаво й симптоматично. Місце проведення — сесійна зала Верховної Ради України. Час проведення — 9 листопада 2011 року.

Перли сучасної громадсько-політичної думки. Читайте — цікаво й симптоматично.

Так ось. Парламентські слухання «Про стан суспільної моралі в України».

Головуючий на слуханнях — заступник Голови Верховної Ради України М. В. ТОМЕНКО


ДЕМ’ЯНЧУК Вікторія Олександрівна, 41 рік, народна депутатка України — секретарка Комітету з питань культури і духовності, член депутатської фракції Компартії України; на момент обрання — перший секретар Кіровоградського обласного комітету Компартії України. Розповідає про уявно іманентні властивості нашої нації:

«… у світі добре відомі толерантність, доброта, цнотливість українського народу, нетерпимість до будь-яких проявів аморальності, нечесності і безвідповідальності. …»

Так, Вікторіє! У світі добре відома цнотливість українських секс-працівниць, які демонструють свою професійну вправність у Туреччині, країнах Центральної та Західної Європи.

«Сьогодні доводиться з гіркотою відзначати, як … спостерігається тотальне послаблення інституту сім’ї …»

А щоб інститут сім’ї не послаблювався, дозвольте гомосексуалам реєструвати свої стосунки, народжувати дітей, набуваючи на них спільних батьківських прав. Гомосексуали — це «світовий» резерв порятунку сім’ї. Ви отримаєте сплеск фіксації шлюбів, якщо поширите інститут подружнього життя на одностатеві пари.

КУЛИНЯК Михайло Андрійович, 42 роки, Міністр культури України:

«… В театрально-видовищних закладах відповідальність за зміст репертуару зокрема щодо … недопущення порнографії … несуть в першу чергу керівники закладів. Репертуар затверджується художніми радами закладів».

Михайле Андрійовичу, я як Ви ставитеся до вітчизняних еротик-шоу? А в метро Ви їздите? Може, бачили оголошення про набір вродливих дівчат до танцювальних труп для нічних закладів? Ви собі уявляєте «художню раду» якогось стрип-бару «Фараон», яка затверджує «репертуар»? Чи стрип-бари — це не видовищні заклади?

«… Великою систематичною діяльністю з виховання високих моральних принципів громадянської свідомості дітей та юнацтва проводять українські бібліотеки, влаштовуючи численні лекторії, клуби за інтересами, літературно-ігрові студії. …»

Пане Міністре, Ви на якому світі живете?! Для Вас не очевидно, що дітлахами забиті ігрові комп’ютерні клуби, а бібліотеки… ой, краще не говорити про роль і стан бібліотек…

«Систематично проводиться робота щодо інформування населення, зокрема молоді, про … можливості зараження СНІДом …»

Знаєте, заражуються не СНІДом, а вірусом імунодефіциту. І якщо вчасно розпочати лікування, то стадія СНІДу може взагалі не наступити. Саме через такі «компетентні» міністерські заяви в нашій країні вирує епідемія цієї інфекції.

«На жаль, Міністерство культури України не має достатніх повноважень та інструментів контролю щодо виготовлення, розповсюдження … комп’ютерних ігор, та щодо дотримання норм суспільної моралі у їх змісті».

І слава богу, що немає. А навіть якщо б мало, то Вам довелося би найняти цілу армію висококваліфікованих спеціалістів, які тільки б і займалися рутинним моніторингом багато-сотень-годинного контенту комп’ютерних ігор. До речі, раджу подивитися анімаційний фільм «Пекло Данте» (Dante’s Inferno) — кращий анімаційний хорор минулого року. Дуже моральний фільм. Бо Данте Аліг’єрі дурниць не вигадував.

БЕХ Іван Дмитрович, 71 рік, директор Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України, дійсний член Національної академії педагогічних наук України, доктор психологічних наук, професор:

«… набуває стійкості тенденція передчасного штучного пробудження сексуального потягу, він стає відчутним вже в дітей молодшого шкільного, не говорячи вже про підлітків. Відтак підростаюча особистість розвивається за принципами Фрейда, всім вам відомого, а не законами вищої світської чи релігійної культури. …»

Іване Дмитровичу, а коли Ви особисто вперше відчули сексуальний потяг? Може, у 21 рік — колишній вік британського повноліття? Закони релігійної культури не можуть впливати на фізіологію розвитку статевих інстинктів. Поговоріть про це з головним сексологом країни проф. Горпинченком. І почитайте дослідження про середній вік початку статевого життя серед українських і інших європейських підлітків. Для завершення думки Ви могли би запропонувати підняти в Україні «вік згоди» з нинішніх 16 років десь хоча б на 18.

МІРОШНИЧЕНКО Юрій Романович, 41 рік, народний депутат України — голова підкомітету з питань організації та діяльності органів юстиції, нотаріату, адвокатських об’єднань та надання правової допомоги громадянам Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, член депутатської фракції Партії регіонів, Представник Президента України у Верховній Раді України; обраний за списком Партії регіонів (№ 143), на момент обрання — член Партії регіонів:

«… Чи має суспільство такий інститут, що міг би виконати роль духовного поводиря української нації? … такий інститут є. І це — Церква. (Оплески) Дякую. Вона єдина, хто може врятувати від духовного чорнобиля. Протягом віків саме Церква була опорою для людини від дня народження і до смерті. Саме в Церкві відбувалися і фіксувалися найважливіші події життя кожної особи. Саме Церква показувала шлях і допомагала людині врятувати свою безсмертну душу. І тому саме Церква повинна в цю хвилину важких для нашого народу випробувань взяти на себе рятівну місію. Церква має активно увійти в освітній простір, взявши на себе функцію просвітництва і виховання, в Збройні Сили, в правоохоронні органи і пенітенціарну систему, трудові колективи і життя територіальних громад, ставши добрим порадником і наставником складних життєвих ситуацій. Незалежно від етнічної приналежності, суспільного стану, місця проживання у людини повинна бути відкрита дорога до храму. Кожен сам обере який або якої конфесії буде цей храм».

Юрію, запропонуйте вже прямим текстом, будь ласка, впровадження в Україні клерикально-державного устрою. Ви ж саме про це говорите, але евфемізмами. Ви бажаєте, щоб Церква проникла всюди. Додайте тоді інститут капеланів для пасажирів на залізниці, каплички на митниці, обов’язкові розп’яття перед держадміністраціями, заборону похорону без хреста над могилою та прийняття на роботу з довідкою про конфірмацію.

Я — за Церкву. Але я проти нав’язування Церкви. Пригадую, як на першому курсі нас повели гуртом до храму Преображення Господнього (юрисдикція УГКЦ). А я, якби була моя воля, пішов би до Латинської катедри Успіння Пресвятої Діви Марії.

«… ми будуємо в Україні громадянське суспільство, підтримуємо розвиток місцевого самоврядування, незалежні ЗМІ, громадських і професійних організацій, передаємо і делегуємо їм права ухвалювати обов’язкове для виконання рішення. Всі вони далеко не завжди мають родовий зв’язок із державою, Церква в цьому сенсі має всі підстави претендувати на домінування в сфері духовного життя суспільства. Це завдання вимагає створення потужної інфраструктури, координації зусиль всіх Церков і конфесій, що представлені в Україні, і максимального сприяння державою».

А в чому полягає «родовий зв’язок» із державою? У сприйнятті та трансляції релігійних цінностей? Так це не з державою зв’язок, а зв’язок дещо інакшого ґатунку. Якщо я, галичанин, беру участь у створенні Гей-Форуму УКРАЇНИ, то Ви думаєте, що в нас немає родового зв’язку з державою? Є:) І дуже щільний.

«Високоповажні представники всіх Церков і конфесій! Бог подав вам місію порятунку безсмертних душ десятки мільйонів мешканців України, це надважке служіння. Воно вимагає єднання і координації зусиль, щоб разом із державою відвернути народ від прірви.

… [Всеукраїнська Рада Церков] покликана бути майданчиком координації зусиль всіх Церков і конфесій. …»

Ви поділяєте, Юрію, всіх людей на дві категорії: провідників і «народ». Це звичайна вада більшості політиків, які абстрагують себе самих від «народу», говорячи окремішньо про себе і про «простих людей». І допоки Ви особисто відчуватимете себе одним із політичних пастирів, діла не буде:) Нам у політиці потрібні люди як люди, а не «зразки» та «авторитети», бо зразковість і авторитетність часто маскують елементарні людські вади, формуючи штучний образ. І ця штучність відштовхує.

ГРИГОРОВИЧ Лілія Степанівна, 54 роки, народна депутатка України — секретарка Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, членкиня депутатської фракції Блоку «НАША УКРАЇНА — НАРОДНА САМООБОРОНА», Голова Союзу Українок; обрана за списком Блоку «НАША УКРАЇНА — НАРОДНА САМООБОРОНА» (№ 12), на момент обрання — членкиня Народного Союзу «Наша Україна»:

«… Неморальне людство — це фініш, фінал, кінець. … моральність людини у стосунках з природою це торнадо, землетруси, зміна клімату. … А моральність людини у вседозволеності, скажімо, на такому прикладі. Каліфорнійська сім’я двох матусь, лесбійок пристарілих всиновила хлопчика Томмі, якого тримають на гормонах два роки, бо хочуть з нього зробити дівчинку Теммі. Чи треба зупинитися? Треба. … громадянське суспільство, демократія — це моральність. …»

Моральність, пані Ліліє, це, зокрема, відсутність гомофобії. Вас дуже непокоїть доля Томмі? То напишіть депутатський запит на нового губернатора Штату Каліфорнія Едмунда Джеральда Брауна — хай надасть Вам компетентну відповідь у встановлений американським законодавством строк.

Ви же знаєте стан української моральності? Де ж наші вітчизняні землетруси? Чи, може, загальне зубожіння — це і є кара за неморальність? А яким є духовне значення Чорнобилю? Кара за гноблення Української Греко-Католицької Церкви?

МОВЧАН Павло Михайлович, 72 роки, народний депутат України — голова підкомітету з питань творчої діяльності, мистецтва, культурно-просвітницької та мовної політики Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, член депутатської групи «Реформи заради майбутнього» у Верховній Раді України, обраний за списком «Блоку Юлії Тимошенко» (№ 131), на момент обрання — безпартійний:

«… Ніхто не буде сьогодні заперечувати того, що людина є віддзеркаленням проявленого Бога, і що його маленьке "я" сполучене з вселенським "ми". …

антикультура проникає в усі наші інформаційні шпарки. На наших очах розгортається дійство, покликане паралізувати національний організм, пророцтва Іоанна Богослова ніби безпосередньо стосуються нас. Світове зло, а саме таким воно постає в Україні, ніби сконцентрувалося тут, хмеліючи від свавілля і безкарності та безмірності. Сила диявольської ентропії чомусь направлена на саме проти всього питомого українського. … … тут запущений сатанинський механізм, який підсилює некрофільські настрої, а символічні порядки перетворює на хаотичний рухи, розчленовуючи, деформуючи, перекроюючи. …»

Павле Михайловичу, свідомість, у якій поруч знаходяться Іван Богослов, диявол, ентропія та некрофілія, є зразком, який варто демонструвати студентам деяких спеціальностей. Політологам, наприклад.

Єпископ ТРОФИМ’ЯК Маркіян, 64 роки, представник Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, відповідальний за зовнішні зв’язки Римсько-Католицької Церкви в Україні, єпископ Луцький (у юрисдикції Римсько-Католицької Церкви):

«… життя заради насолод — гедонізм, прагнення егоїстичного самовиразу руйнують як особистість, так і суспільство в самих його основах. Очевидним є причинно-наслідковий зв’язок між падінням рівня суспільної моралі, з одного боку, і такими суспільними явищами як … епідемія ВІЛ/СНІД … Доступність порнографії, культивування статевої свободи та вільних відносин … — все це підживлює в людині, а особливо у молодій, відчуття … ніби насправді немає різниці між добром і злом … До 25-30-літнього віку така людина спустошується, пересичується і, спробувавши все, втрачає сенс життя».

Владико! Пов’язувати рівень суспільної моралі з показниками епідемії ВІЛ/СНІДу не дуже коректно. Епідемія вирує в деяких країнах Африки — і показники там гірші за українські. Але Ви дійсно переконані, що там із мораллю так само гірше? А як бути із занепадом моралі в деяких країнах Європи, де ситуація з поширенням ВІЛ-інфекції значно краща, ніж у нас?

А яким чином доступність порнографії стосується різниці між добром і злом? Чи Ви вважаєте, що зображення статевих зносин — більше зло, ніж відтворення на екрані наслідків терактів? Легалізуйте, панове депутати, нарешті порно в Україні, встановіть обмеження щодо його поширення за віком і заспокойтеся. Бо борці за мораль самі дуже люблять дивитися порно «для експертизи», але не люблять ділитися цим культурним продуктом з іншими:)

БОГОСЛОВСЬКА Інна Германівна, 51 рік, народна депутатка України — перша заступниця Голови Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, членкиня депутатської фракції Партії регіонів; обрана за списком Партії регіонів (№ 4), на момент обрання — безпартійна:

«… ми повинні розуміти, що глобалізація, яка приводить до того, що весь світ розуміє, що їжа — це біг-мак, любов це, вибачте, секс у під’їзді, а одяг — це джинси…»

У Вас багата сексуальна фантазія, Інно Германівно! Але де займатися сексом українським молодим людям, коли в них немає шансів на власне житло — над цим хтось думає? Спочатку забезпечте сексуально активну молодь власним житлом, а потім виступайте проти сексу в публічних місцях.

КОСТИЦЬКИЙ Василь Васильович, 55 років, Голова Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі:

«… сьогодні модним є естетизація зла. Тому очевидно треба боротися і з тими, хто просуває цю ідею красивого зла і в мистецтво, і в суспільство. …»

Сформулюйте, пане Василю, що таке «зло». Ви ж юрист. Тож дайте дефініцію. А тоді поговорімо про його естетизацію. Чи Ви маєте на увазі святкування Хелловіну? Але не варто втручатись у те, що, коли і як святкують дорослі люди. А про підлітків нехай батьки піклуються.

ДАНИЛЕНКО Володимир Андрійович, 63 роки, народний депутат України — член Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, один із ініціаторів парламентських слухань, член депутатської фракції Компартії України; обраний за списком Компартії України (№ 28), на момент обрання — член Компартії України:

«… після розпаду Союзу з поширенням так званої глобалізації стали просочуватися інші цінності: … гедонізм, … екстремальний індивідуалізм, … розпуста. … піонерів більше немає, замість них виховується нове автентичне покоління "емо", "скінхеди", "готи"…»

Краще багато підліткових і молодіжних субкультур, аніж одна «морально вивірена». Люди не стоять на місці, і потім із цих емо виростають успішні менеджери. А з готів — творчі особистості. А зі скінхедів — політично свідомі патріоти:)

«…При соціалізмі наші люди не знали, що таке … проституція та нетрадиційна орієнтація, це було десь там, але не в нас. … Фракція Комуністів у Верховній Раді вважає за необхідне: Кабінету Міністрів розробити державну програму захисту суспільної моралі в Україні. Програма повинна містити норми щодо недопущення пропаганди расової і національної ворожнечі, фашизму, неофашизму, антисемітизму та інших видів ксенофобії, нетерпимості …»

Звичайно, люди не знали, що таке проституція. «Бриллиантовую руку» Ви дивилися? Звичайно, люди не знали, що таке гомосексуальність. Вони просто були її носіями. Прізвище Параджанова Вам щось говорить?

Але добре, що Ви виступаєте проти «інших видів нетерпимості». Гомофобія — це різновид нетерпимості. Буду радий, якщо Компартія викорінить, нарешті, гомофобію з власних рядів, передусім — в особі Царькова. Як уже викорінила в особі Грача:)

ПАВЛЕНКО Юрій Олексійович, 36 років, Уповноважений Президента України з прав дитини:

«…Україна має імплементувати до свого національного законодавства положення про кримінальну відповідальність клієнтів сексуальних послуг дітей. Переконаний, аналогічно треба встановити кримінальну відповідальність клієнтів за користування в Інтернеті порнографією з використання образів дитини. …»

Пане Юрію, те, що Ви говорите про Інтернет, неможливо імплементувати. Бо якщо у Вас на ноутбуці в браузері були відкриті якісь веб-сторінки, це не означає, що Ви їх дивилися чи, навіть, відкрили навмисно. Ви знаєте про таку інтернетівську штуку, як віконця, які виринають на моніторі анізвідки? Отож…

А щодо проституції, треба припинити дешеві спекуляції на цій темі. Конституцію читали? Частина перша ст. 43: людина має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку людина вільно обирає або на яку вільно погоджується. Це також і про секс-послуги. Хоче людина так собі заробляти — хай заробляє. Вас ніхто не примушує користуватися послугами жриць кохання. А іншим це подобається. Секс-бізнес треба легалізувати, встановивши розумні обмеження щодо залучення до нього осіб, які не досягли 18 років.

БЕЛОУСОВА Ірина Анатоліївна, 57 років, народна депутатка України — заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, членкиня депутатської фракції Народної Партії у Верховній Раді України, обрана за списком «Блоку Литвина» (№ 16), на момент обрання — членкиня Трудової партії України:

«З 2003 року діє Закон "Про захист суспільної моралі". … треба його скасувати як нормативно-правовий акт. … Суспільна мораль вища за будь-які прийняті владою закони. Вона не законом встановлюється, а має служити основою для створення самих законів».

Ну ось, хоч перший промінь сонця в царстві клерикальної темряви.

ГОРПИНЧЕНКО Ігор Іванович, президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація сексологів та андрологів України», член Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі, завідувач відділу сексопатології та андрології Інституту урології АМН України, заслужений лікар України, доктор медичних наук, професор:

«…сексуальная жизнь человека является важной его составной частью и не учитывать сексуальную жизнь, ее значение для каждого индивидуума, для мужчины или женщины, для ребенка было бы неправильно. … Подавляющее большинство серьезных специалистов считает, что порнография на здорового человека, физически здорового человека, не оказывает негативного влияния».

Отож, шановні нардепи. Порнографію треба легалізувати, і чим швидше, тим спокійніше буде спати мільйонам українців і українок, які юзають її в соціальних мережах і на спеціалізованих інтернет-ресурсах. Бо заборона поширення порнографії в час Інтернету — це намагання захиститися від дощу решетом.

«… неправильная информация или дезинформация о вопросах секса становится пагубной. Особенно это касается детей».

Браво, пане професоре! Розмови про те, що гомосексуальність — це збочення, — ось класичний приклад дезінформації в питаннях сексу. Ми давно кажемо, що в школах треба запроваджувати прогресивний секспросвіт. Щоб діти хоча б знали, звідки вони беруться. І щоб взнавали це саме тоді, коли потрібно за віком.

«… законодательство не совершенно, поскольку запрещает использование эротики в рекламе. Это не правильно. Наверное, эротика в рекламе строительных материалов недоречна. Но эротика в, скажем, пропаганде какого-то салона оздоровительного вполне возможна. …»

Я — за еротику в рекламі. Люблю сексуальні чоловічі тіла. Мене приваблює те, де їх зображено. Ледь до Хорватії не поїхав через ту відому рекламу:) Еротика робить життя цікавішим, чуттєвішим, «більш справжнім». Кожен повинен мати можливість наповнювати свій приватний простір таким обсягом еротики, який для нього бажаний. Кому — «Таємна вечеря» да Вінчі у вітальні, а кому — репродукції Тома оф Фінланда. (У мене — і перше, а друге.) Я ось думаю, а чому в нас немає еротики в маршрутках? Але дуже багато іконографічних зображень. Я в одній маршрутці нарахував понад 20 ікон — цілий іконостас! Ось хто популяризує віру та Церкву: водії маршруток. Щоправда, це якось контрастує з тією музикою, яку вони слухаюсь. Я би з задоволенням слухав у дорозі співи хору «Валаам».

БОЙКО Ігор Євгенович, декан філософсько-богословського факультету Українського Католицького Університету, м. Львів:

«Необхідним … є створення належної правової бази щодо сурогатного материнства …, в Україні його дозволено. Але при цьому належним чином не врегульовано, що подекуди спричиняє порушення прав … дітей, народжених у такий спосіб, … як це відбувається, наприклад, у зв’язку з відомим інцидентом із французькими громадянами, діти яких були народжені за допомогою сурогатної матері в Україні, про що всім нам є відомо».

Я — за сурогатне материнство. І — за комерційні послуги із зачаття та виношування дітей для гей-пар. Всі люди мають право на батьківство. А для гомосексуалів діти — завжди бажані. Що і відрізняє на разі гомо від гетеро, де діти бувають випадкові і, на жаль, непотрібні.

ЗЛОТНИК Олександр Йосипович, 62 роки, народний артист України, ректор Київського інституту музики імені Р. М. Глієра:

«… Мораль вже давним-давно була вигадана. І коли трошки більше тисячі років тому було Хрещення, то оці десять заповідей християнських — от вам є і Конституція, от вам є і мораль».

Пане Злотнику. А давайте влаштуємо експеримент. Заснуймо общину, яка керуватиметься в своєму житті виключно приписами Старого Заповіту (де, власне, містяться і Десять заповідей). І поселимо Вас туди з однодумцями. А потім Ви нам розкажете, чи добре там живеться. Але в гості до Вас не підемо, бо Ви заб’єте нас камінням до смерті, як і приписує той самий Старий Заповіт. Ви готові виконувати всі заповіді та приписи чи тільки обрану Вами частину?

ШЕВЧЕНКО Тарас Сергійович, директор громадської організації «ІНСТИТУТ МЕДІА ПРАВА»:

«… наші найбільші побоювання стосуються Інтернету в контексті нового Закону про захист суспільної моралі. … Ми вважаємо, що такий закон не потрібен, і такий закон є надзвичайно шкідливим».

Упевнений, Тарасе, що твій голос не залишиться в статусі vox clamantis in deserto. Принаймні, я позавчора слухав Ганну Герман, і вона так само дуже сумнівається в потребі цього Закону.

КОТЕНКО Катерина Сергіївна, виконавчий директор Громадської організації «Індустріальний Телевізійний Комітет»:

«… велике спасибі, пану з асоціації сексологів, який сьогодні тут сказав слово "секс", тому що швидше всього, якщо буде прийнятий законопроект 7132, про який йдеться, про це не можна буде говорити. Говорити можна, про це не можна буде показувати, транслювати в ЗМІ».

Катерино Сергіївно, ми маємо ще й сумнозвісний законопроект 8711, який призведе до заборони хоч би якого позитивного згадування гомосексуальності в ЗМІ. Навіть затверджену Україною Міжнародну класифікацію хвороб не можна бути цитувати, бо там написано, що будь-яка сексуальна орієнтація не має розглядатись як відхилення.

ШНУРКО-ТАБАКОВА Елліна Володимирівна, голова Комітету Інтернет Асоціації України з питань захисту прав людини та свободи слова:

«… Рейтинг стран готовности к информационному обществу, то есть фактически к переходу в новую фазу состояния человечества совпадает с рейтингом терпимости к самым разным социальным явлениям. В первой десятке наиболее развитых стран разрешены проституция, порнография, однополые браки, легкие наркотики, эвтаназия. Монодиктат, религия государства трансформировался в существование самых разных церквей, корпоративных этик, культурных ценностей и общественных объединений».

Ось-ось! А ми куди прямуємо в сенсі законодавчих нововведень? У глухий кут вихолощеної моральності, яка нівелює дану богом і підтверджену правом свободу вибору: користуватися мені комерційними сексуальними послугами чи ні; відправляти СМС-кою свої інтимні фото старим друзям з-за кордону чи ні; одружуватися заради проформи з нелюбимою жінкою чи заради справжніх і міцних стосунків формувати партнерство зі своїм хлопцем; вживати по вихідних пончики з особливими грибами, які продаються тільки в Голландії, чи не вживати; приймати усвідомлене рішення про припинення штучної підтримки життєдіяльності організму рідної мені людини, в якої немає шансів повернутися до життя, чи бути позбавленим такого права.

«… Первый закон об общественной морали, спекулируя такой темой детской порнографии, запретил порнографию в принципе. … Именно благодаря этому "первому закону", милиция бралась наказать 700 тысяч украинских граждан, которые посмели зарегистрироваться и посмотреть порнографические картинки в интернете со своими личными целями, руководствуясь нормальным основным инстинктом человека. А по отношению к развитым странам, это отбросило Украину лет на 70 назад.

Новый законопроект собирается контролировать эротическую продукцию, что безусловно, может привести к возможности наказания любого гражданина и бизнеса. И отбросить страну концу прошлого ледникового периода, поскольку начало цивилизации странно совпадает с появлением наскальных эротических рисунков. За периоды запретов и преследований эротических проявлений, церкви уже извинялись публично».

Ось бачите: обмеження еротики і заборона обігу порнографії — знову на порядку денному. До речі, в Україну заборонено ввозити порнографічну продукцію. Цю архаїчну заборону треба скасовувати насамперед. Бо я вже боюся купувати за кордоном міжнародний гей-гід Spartacus (у нас він не продається, оскільки — «неморально»): хто його зна, чи не побачить прикордонник у його змісті ознак порнографії?

До речі, з числа працівників, які за своєї професією мають боротися проти проституції та порнографії, я не знаю жодного, хто сам особисто виступав би проти секс-бізнесу і проти порно.

КУЛИНЯК Михайло Андрійович, 42 роки, Міністр культури України:

«Я думаю, ми маємо вдосконалити механізми залучення громадськості, громадських організацій, структур громадянського суспільства до участі в реалізації програм захисту суспільної моралі та утвердження здорового способу життя …»

Тут скажу Вам спасибі, пане Міністре! Ось і залучайте, будь ласка, громадські ЛГБТ-організації «до участі в реалізації програм захисту суспільної моралі та утвердження здорового способу життя». Бо ми пропагуємо толерантність, а толерантність — невід’ємна частина моралі. Бо ми — за здоровий спосіб життя (і за безпечний секс — зокрема). Раді будемо співпрацювати:)


ЯВОРІВСЬКИЙ Володимир Олександрович, 69 років, народний депутат України  — Голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності, член депутатської фракції "Блок Юлії Тимошенко - "Батьківщина", обраний за списком "Блоку Юлії Тимошенко" (№ 22), станом на момент обрання - голова Національної спілки письменників України, член партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина":

«… я … проти цієї комісії [НЕК з питань захисту суспільної моралі], вона непотрібна. …»

Недарма Вас, Володимире Олександровичу, було визнано в минулому травні гей-френдлі діячем року № 1 в Україні. Ви послідовні. Це тішить. Але якщо Комморалє, вже ж таки, буде збережено, то до її складу варто запросити таких тверезих людей, як Ви і ми.

Джерело цитат: http://static.rada.gov.ua/zakon/new/par_sl/sl091111.htm (офіційна стенограма парламентських слухань)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.