Будівництво атракціонів не повинно знищувати парки і сквери

18 травня 2012, 10:04
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
862

Солом'янська районна державна адміністрація підготувала інвестиційний проект щодо будівництва атракціонів у парку "Орлятко" на вул. М. Василенка.


Солом’янська райадміністрація на засіданні комісії по залученню інвесторів представила проект будівництва атракціонів, котрий передбачає забудову третини площі парку «Орлятко». Згідно з проектом, вартість будівництва може скласти 15 млн. грн.

 

Як голова екологічної комісії я виступаю категорично проти знищення третини території парку, тому зняв цей проект з розгляду на засіданні інвестиційної комісії. Залишається відкритим питання, чому у ХХІ столітті, коли європейські країни значну увагу приділяють збереженню екологічного балансу та протидії кліматичним змінам, у Солом’янському районі Києва планують знищувати існуючий парк?

 

До того ж, будівництво великої кількості атракціонів у парку «Орлятко» призведе не лише до знищення зелених насаджень, а й наражатиме на небезпеку вихованців дитячого садочка, розташованого поруч із парком.  Адже неподалік парку «Орлятко» знаходяться дитячий садок та школа. Також там часто гуляють батьки із малюками. Якщо ж парк перетворять на розважальний заклад, в якому постійно перебуватимуть сотні людей і лунатиме голосна музика, то мешканцям району доведеться забути і про спокійний відпочинок, і про безпеку малечі у дитячому садочку. Переконаний, що необхідно дбати про здоровя та розвиток маленьких киян, а не про чиєсь збагачення.

 

На мою думку, розважальні парки з великою кількістю атракціонів варто будувати за межами міста.

 

Я не проти парків атракціонів, але вони не повинні розташовуватись впритул до житлових будинків і дитячих садочків. У світі є чимало прикладів, коли парки атракціонів створюють за межами мегаполісів. Зокрема, паризький Діснейленд, котрий вважається найпопулярнішим місцем серед туристів у Європі, розташований за 30 км від столиці Франції. Переконаний, що нам  теж варто реалізовувати подібні проекти за межами Києва.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.