У Києві забудовують парк Орлятко

28 травня 2012, 07:16
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
1144

На території парку Орлятко у Солом’янському районі Києва з’явилась бетонна споруда.

У ході виїзного засідання екологічної комісії ми відвідали парк «Орлятко» у Солом’янському районі і виявили черговий факт брутального знищення зеленої зони. Прямо посеред парку біля озера «росте» бетонна споруда. Наразі збудовано чотири поверхи. Переконаний, що це будівництво необхідно зупинити, а забудовника змусити демонтувати споруду і відновити знищену частину парку.

Спочатку на цій території зявилось невелике кафе, а зараз впритул до нього облаштовано будівельний майданчик, частину парку огороджено будівельним парканом.

На жаль, ці забудовники не рахуються ані з законом, котрим встановлено мораторій на вирубку зелених насаджень на території міста, ані з думкою громадськості, яка виступає категорично проти перетворення улюбленого парку на будівельний майданчик. Тим більше, що поруч із цим будівництвом з одного боку знаходиться дитячий садок, а з іншого – дитячий ігровий майданчик.

Безсумнівно, парки, сквери і дитячі майданчики – не місце для кафе, ресторанів та інших капітальних споруд. З таким будівництвом необхідно боротись найсуворішими методами, адже воно призводить не лише до знищення зелених зон, а ще й наражає на небезпеку маленьких киян!

Я спрямував депутатське звернення до столичної прокуратури з проханням перевірити законність будівництва у парку «Орлятко» та заявити позов до Господарського суду м. Києва щодо розірвання договору оренди з підприємцями, котрі знищують парк.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.