У фан-зоні на Хрещатику слід встановити контейнери для роздільного збору сміття

29 травня 2012, 10:36
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
4911

При облаштуванні офіційної фан-зони Євро-2012 на Хрещатику необхідно встановити контейнери для роздільного збору побутових відходів

Враховуючи, що фан-зона на Хрещатику вміщатиме близько 70 тис. уболівальників, необхідно подбати про чистоту та належний санітарний стан центральної вулиці міста. Переконаний, що облаштовуючи фан-зону, Києву варто наслідувати приклад Львова і встановити контейнери для роздільного збору сміття. У Львові у фан-зоні заплановано встановити  90 контейнерів для твердих побутових відходів, 40 – для пластику і 4 – для паперу.   

 

Організовуючи європейський футбольний турнір, слід дотримуватися європейських стандартів у всьому, у тому числі й у поводженні з побутовими відходами.

 

Наразі ж на центральних вулицях Києва недостатня кількість урн, внаслідок чого деякі кияни та гості столиці, які не надто дбають про чистоту міста, почали викидати папірці та інший непотріб прямо на тротуари, перетворюючи їх на стихійні смітники. Така ситуація є неприйнятною для Києва, тим більше напередодні чемпіонату Європи з футболу.

 

Переконаний, що відповідні підрозділи міської адміністрації мають вжити заходів для встановлення достатньої кількості урн на центральних вулицях столиці та облаштувати фан-зону на Хрещатику контейнерами для роздільного збору сміття.

 

Тим більше, що відповідно до Програми поводження з твердими побутовими відходами у м. Києві на 2010-2015 роки, у 2012 році заплановано спрямувати 3,5 млн. грн. на придбання та встановлення урн у місцях масового відпочинку і на зупинках громадського транспорту. Також документом передбачено у поточному році придбати та встановити 5 тис. 635 контейнерів для роздільного збору сміття.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.