Біля Гостомеля знищують київський ліс

31 травня 2012, 07:47
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
5411

На території Київського лісництва КП «Святошинське лісопаркове господарство» біля селища Гостомель Київської області вирубано 40 дерев

Лісник комунального підприємства «Святошинське лісопаркове господарство»  зафіксував факт самовільного знищення 40 дерев і 15 кущів у кварталі 12 Київського лісництва та  склав відповідний протокол про лісопорушення. Зокрема, порушники знищили дуби, сосни, черемхи. Переконаний, що правоохоронні органи мають зясувати, хто і на яких підставах вирубував ліс, та притягнути винних до відповідальності.

Тому я спрямував депутатські звернення до столичної прокуратури, Державної екологічної інспекції України в м. Києві та ГУ МВС України в м. Києві щодо притягнення до відповідальності винних у знищенні дерев на території КП «Святошинське лісопаркове господарство».

На жаль, це не перший випадок знищення дерев на території Святошинського лісопаркового господарства. І якщо раніше вирубки відбувались здебільшого навколо селища Коцюбинське, то тепер почали рубати ліс і біля Гостомеля. Самовільні вирубки дерев цінних лісових порід на території цього комунального підприємства набувають катастрофічних масштабів. І якби не пильність лісників, то наслідки могли бути набагато гіршими.

Тому необхідно терміново рятувати ліс. Одним із дієвих заходів стане надання йому природоохоронного статусу. Постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики підтримала проект рішення про створення регіонального ландшафтного парку «Київський» на базі комунальних підприємств «Святошинське лісопаркове господарство», «Дарницьке лісопаркове господарство» та «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа».

Переконаний, що це допоможе захистити ліс від вирубок, адже регіональний ландшафтний парк створюється задля збереження у природному стані типових та унікальних природних комплексів і обєктів. Також там зможуть працювати науковці, котрі вивчатимуть флору і фауну, представлену на території Київського полісся.

Відповідно до Закону України «Про природно-заповідний фонд», на регіональні ландшафтні парки покладаються завдання збереження цінних природних комплексів, створення умов для ефективного туризму і відпочинку в природних умовах з додержанням режиму охорони заповідних природних комплексів та сприяння екологічній освітньо-виховній роботі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.