Влада робить все, щоб не допустити Юлію Тимошенко до виборів

26 червня 2012, 16:12
Власник сторінки
0
1412

Вчора пізно ввечері я повернувся із Харкова, з чергового судилища над яким можна було б посміятися, якби не наверталися на очі сльози.

Помітив таке: якщо Кірєєв, десь, на 2-й -3-й день почав підморгувати всім від нервового тіку, то зараз у суддів з'явилася нова «мода» – тікати із засідання. Саме так сталося вчора у Київському райсуді Харкова, який розглядав питання про порушення кримінальної справи проти Юлії Тимошенко щодо ЄЕСУ.

На самому початку судового засідання почалася гостра дискусія. Виступив Сергій Власенко, і доволі гостро сказав, що засідання має відбутися: Юлія Тимошенко за станом здоров’я не може прибути і написала заяву, в якій просить проводити засідання без її участі. Але, як виявилося, за 3-и – 4-и дні перед цим, перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що потрібно створити експертну медичну комісію для визначення стану здоров’я Юлії Тимошенко.

Прокурори, як папуги, зразу почали заявляти, що в ніякому випадку не можна продовжувати засідання суду, бо їм не відомо, чи справді Ю. Тимошенко хвора. Цим вчинком, прокурори «дали ляпаса» найкращим професіоналам з Німеччини, клініки Шаріте, згідно висновків яких Юлії Володимирівні не рекомендується з'являтися на засіданні суду, оскільки той прогрес, який вони здобули у лікуванні, може зникнути. Якщо, не дай Боже, так станеться, вона знову опиниться на грані можливої інвалідності. Отже, виявляється, для прокурорів німецькі лікарі не авторитет.

Після цього клопотання суддя так рознервувався, що вискочив із зали суду, навіть не сказавши на який час. Дві години ми сиділи, не знаючи що буде далі. Думали: можливо суддя вийде і скаже, що знімаються будь-які обвинувачення. Десь через 2 години незрозумілого чекання, суддя повернувся і повідомив про перенесення засідання на 10 липня.

Хочу зазначити, що в залі суду були присутні Александр Кваснєвський – екс-президент Польщі, а також Пет Кокс – екс-президент Європейського парламенту, які буквально, «втягували голови», явно не розуміючи, що відбувається. Вони були абсолютно спантеличені. Що це за судилище? Як так може бути, що прокуратура керує судом, а не суд встановлює істину».

Сьогодні зранку ми були вже на іншому суді, - на засіданні Вищого спеціалізованого суду України. Це суд зовсім іншого рівня, але там судилище продовжилось, відбувся його другий тайм.

Прокурори і цієї справи послались на те, що створена Комісія для надання експертного висновку щодо здоров’я Ю. Тимошенко, тому розгляд справи потрібно перенести.

Роблю висновок. Все робиться для того, щоб затягнути розгляд справи, щоб Європейський суд не міг оперативно розглянути всі ці колосальні порушення, які відбуваються в українській судовій системі і допустити Юлію Тимошенко до виборів.

Отже так Україна наражається на ще один колосальний спротив зі сторони Європи.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.