Біличанський ліс стане національним природним парком

10 липня 2012, 13:32
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
997

Біличанський ліс увійде до складу Національного природного парку «Голосіївський»

Постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики схвалила проект рішення Київради про погодження розширення меж Національного природного парку «Голосіївський» за рахунок земель КП «Святошинське лісопаркове господарство» загальною площею 6462,62 га.

 

Таким чином ми погоджуємо включення Біличанського лісу до складу Національного природного парку «Голосіївський». Переконаний, що це рішення сприятиме збереженню Біличанського лісу, адже він стане обєктом природно-заповідного фонду і охоронятиметься відповідно до законодавства про природно-заповідний фонд. Зокрема, на території національного природного парку забороняється будь-яка діяльність, що може призвести до погіршення стану навколишнього природного середовища.

 

Переконаний, що до національного природного парку «Голосіївський» також мають увійти усі земельні ділянки, які у різні роки були виключені з категорії земель лісового фонду Святошинського лісопаркового господарства.

 

Саме тому на засіданні комісії ми доручили Головному управлінню екології провести роботу щодо включення до території національного парку близько 160 гектарів, які у різні роки були виведені з категорії земель лісового фонду. Переконаний, що ці 160 га цінних лісових земель необхідно включити до території національного природного парку, щоб ні в кого не було можливості узаконити ганебні землевідводи у лісі.

 

Київрада розгляне проект рішення про погодження  включення Біличанського лісу до території Національного природного парку «Голосіївський» на найближчому пленарному засіданні 12 липня, після чого Президент України своїм указом має розширити межі НПП «Голосіївський».

 

Думаю, що глава держави оперативно відреагує на це рішення Київради і підпише відповідний указ. Адже збереження Біличанського лісу має надзвичайно важливе значення. Цей унікальний природний комплекс є не лише рекреаційним об’єктом, він ще й виконує спеціальну буферну функцію, зокрема, із мінімізації негативного впливу важких металів та сполук на столицю. Саме цей ліс суттєво зменшив вплив радіоактивного забруднення на Київ після Чорнобильської аварії.

 

Я вважаю, що на місцях самовільних вирубок у Біличанському лісі необхідно висадити нові дерева. Тільки тоді ми дійсно можемо говорити про збереження лісу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.