Біличанський ліс отримає природоохоронний статус

13 липня 2012, 09:26
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
738

Київська міська рада погодила включення Біличанського лісу до національного природного парку «Голосіївський»

Київська міська рада під час пленарного засідання 12 липня підтримала проект рішення про погодження розширення меж Національного природного парку «Голосіївський» за рахунок земель КП «Святошинське лісопаркове господарство» загальною площею 6462,62 га.

Таким чином, Біличанський ліс отримає природоохоронний статус і буде охоронятись відповідно до законодавства про природно-заповідний фонд. На його території буде заборонена будь-яка діяльність, що може призвести до погіршення стану навколишнього природного середовища. Зокрема, буде виділена заповідна зона, призначена для охорони найбільш цінних природних комплексів, де забороняється будівництво, вирубування дерев, стоянка автотранспорту, облаштування місць відпочинку, мисливство, рибальство, збирання трав і квітів. А туристичні маршрути та екологічні стежки можна прокладати в зоні регульованої рекреації.

Додам, що під час опрацювання матеріалів щодо надання природоохоронного статусу Біличанському лісу з’ясувалось, що наразі площа Святошинського лісопаркового господарства значно менша, ніж, наприклад, 10 років тому. У період з 2001 по 2009 роки з категорії земель лісового фонду було виведено близько 160 га. Ці ділянки передавались приватним структурам для різноманітних потреб – будівництва кафе, автозаправних станцій, кемпінгів, виробничих і складських приміщень тощо. Я переконаний, що жодна з цих так званих потреб не може виправдати знищення лісу. Всі ці 160 га цінних лісових земель необхідно включити до території національного природного парку, щоб ні в кого не було можливості узаконити ганебні землевідводи у лісі.

Після прийняття рішення Київської міської ради Президент України своїм указом має розширити межі НПП «Голосіївський». Д. Москаль нагадав, що Національний природний парк «Голосіївський» створений Указом Президента у серпні 2007 року і підпорядкований Міністерству екології та природних ресурсів. Наразі площа парку складає 4 тис. 525,52 га. 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.