Київрада дозволила у зоопарку зробити приватну в’язницю для дельфінів

13 липня 2012, 09:32
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
760

Київська міська рада підтримала проект рішення про перепрофілювання недобудованого павільйону людиноподібних мавп на території Київського зоопарку в океанаріум

Вся екологічна громадськість виступає категорично проти створення вязниці для дельфінів. Адже від хлорованої води в басейнах дельфіни втрачають зір. Також у неволі вони дуже мало спілкуються і з часом втрачають слух. До того ж, у неволі дельфіни живуть у 5-6 разів менше, ніж у природних умовах, - всього 3-5 років, тоді як у природі тривалість життя дельфінів складає 25-30 років. Тому для мене незрозуміле рішення про будівництво океанаріуму в Києві.

 

Підкреслю, що всі дельфіни Чорноморського басейну занесені до Червоної книги України, Червоного списку Міжнародного Союзу охорони природи, Червоної книги Чорного моря, охороняються Бернською та Боннською конвенціями. На території України діє мораторій на вилов дельфінів та  заборонене комерційне використання дельфінів Чорноморського басейну. Використання дельфінів може бути виправданим лише для вивчення і дослідження їхнього життя або для лікування хворих діток. Але аж ніяк не для отримання прибутку!  Переконаний, що ніхто не має права знущатися з цих високоорганізованих ссавців заради розваги чи збагачення.

 

Додам, що згідно із рішенням Київради, океанаріум у столичному звіринці бдуватиме ТОВ «Подих природи», яке, має укласти договір з Київським зоопарком про спільну діяльність щодо перепрофілювання об’єкта «Будівництво павільйону людиноподібних мавп (горил, шимпанзе)» у океанаріум з подальшою добудовою та подальшим господарським використанням океанаріуму. Також документом передбачено, що після введення в океанаріуму в експлуатацію на вказану будівлю планується оформити свідоцтво на право спільної часткової власності територіальної громади м. Києва та  ТОВ «Подих природи».

 

Іншими словами, приватна структура хоче стати співвласником частини зоопарку, адже саме на його території планують розмістити океанаріум. Проте це суперечить чинному законодавству. Згідно із Законом України «Про природно-заповідний фонд», існуючі зоологічні парки не підлягають приватизації. Як голова екологічної комісії я виступаю категорично проти можливого відчуження майна зоопарку.

 

Зазначу, що Київрада ухвалила рішення про перепрофілювання недобудованого павільйону людиноподібних мавп на території Київського зоопарку в океанаріум попри те, що документ був відхилений екологічною комісією.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.