Київрада повернула місту 8 га на Венеціанському острові

13 липня 2012, 11:55
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
694

Київська міська рада повернула громаді земельну ділянку площею 7,55 га на Венеціанському острові

Київська міська рада на пленарному засіданні 12 липня задовольнила протест заступника прокурора м. Києва на рішення Київради «Про передачу земельної ділянки Дніпровській районній у місті Києві раді для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального комплексу з аквацентром, океанаріумом, центром дозвілля, торговельними, спортивно-оздоровчими, готельними та офісними приміщеннями, закладами громадського харчування та паркінгом на о. Венеціанському у Дніпровському районі м. Києва», прийняте ще 2007 року.

 

Задовольнивши протест прокуратури, ми повернули киянам майже 8 га зеленої зони на Венеціанському острові, які 5 років тому були відведені під забудову.  Ми продовжуємо виправляти помилки попередників і скасовувати недолугі рішення про відчуження земельних ділянок у зелених зонах столиці.

 

Відзначу, що вказана земельна ділянка входить до зони охоронюваного ландшафту, а в межах охоронюваного ландшафту не допускається нове будівництво громадських будівель.

 

Передаючи цю земельну ділянку приватній структурі, підконтрольна Черновецькому більшість у Київраді ще у 2007 році внесла зміни і до Генерального плану, і до Програми розвитку зеленої зони Києва, виключивши майже 8 га із переліку озеленених територій загального користування. Переконаний, що пора нарешті припинити практику роздачі земельних ділянок на територіях зелених зон. Адже Київ і так уже давно втратив статус міста-парку, яким пишався не один десяток років. А зараз нашим дітям навіть нема куди вийти на прогулянку.

 

Додам, що Венеціанський острів входить до складу регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови», який був створений рішенням Київради ще у 2004 році.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.