Добрий лікар Айболить або Спагеті по-троєщинськи!

25 вересня 2012, 12:14
Власник сторінки
0
1455
Добрий лікар Айболить або Спагеті по-троєщинськи!

Було задумано і починалося це передвиборне дійство нібито дуже пристойно.

Ділимося власними враженнями: початок вересня, вечір, дзвінок у двері троєщинської квартири. На порозі дві культурно одягнуті й треновано усміхнені бабусі: «Вот вам, пожалуйста, газета за хорошего человека Валерия Борисова… А вы медосмотр уже проходили? Это и молодым нужно. Тем более совершенно бесплатно... Вот вам приглашение на бесплатный (!) медосмотр в нашу поликлинику. Это все благодаря Валерию Дмитриевичу. Там новейшая техника, лучшие анализы...»

Беру в руки блискучий папірець і думаю: це ж якась недужа бабуся-пенсіонерка разом зі своїм дідусем зайдуться від щастя. Нарешті про них згадав добрий чоловік Валерій Борисов, справді народний депутат. І хто там знає, що доброчинець є в найвищому керівництві партії, що тотальним розкраданням поставила Пенсійний фонд на грань банкрутства, завела країну в міжнародну ізоляцію, ціни на все далеко відірвалися від пенсій і зарплат… Яке це має значення?

Дізнаюся від бабусьок на порозі, що медогляд взагалі для інвалідів, пенсіонерів, чорнобильців… Але перед медоглядом обов’язково треба зайти з паспортом у громадську приймальню народного депутата Борисова та зареєструватись. Інакше казкового медогляду мені не пройти. Дивлюсь на «добрих фей» і чомусь згадую інформашку з Інтернету, що Льоня Космос нібито за хороші гроші продав «регіонам» всю свою агентурну мережу «бабусьок» на чолі з «квартальними», «домовими», «парадними»… Щось схоже, шпигунське про агентурні архіви Абверу. Я цього знати не можу, а от старші троєщинці могли б впізнати агентів Черновецького, які свого часу складали списки на пайки, збирали дані паспортів… Але до «шарового» медогляду це нібито стосунку не має.

Вечірні візитерки пішли, так і не взявши мене «на олівець», а я читаю красивий флаєр-запрошення, думаю і (чого не може зробити більшість простодушних троєщинців) лізу в Інтернет. Виявляється, що вже тривалий час програма цільового обстеження громадян на можливість діабету(!) та ішемічної хвороби серця(!) проводиться в Деснянському районі на базі районної поліклініки №2 за сприяння доброчинного фонду «Діабетик». У рекламному флаєрі-запрошенні від ГО «Троєщина»-Борисова ні  слова про цей фонд, зате крупно -- «за сприяння народного депутата Борисова». І програмі присвоїли красиву назву «Здоров’я Троєщини». Є якась хитра угода між ДФ «Діабетик» і ГО «За Троєщину» про «інформаційну підтримку» цільового обстеження що, зрозуміло, не передбачає ніякого прямого фінансування ні поліклініки, ні фонду «Діабетик» з боку «затроєщини». Розумний чоловік швидко складе ці обставини в нескладну комбінацію. До того ж, один хороший лікар почув від мене  список аналізів крові, що пропонує ця програма і відразу сказав: це дуже хороший, сучасний і складний аналіз крові… на наявність у пацієнта діабету та хвороби серця. Але не більше…

Зрозуміло, народний депутат від опозиції Володимир Яворівський не міг витримати такого цинічного обдурювання своїх виборців «колегою» Борисовим, тому подав до суду звинувачення у непрямому підкупі виборців.

 З Постанови окружного адміністративного суду міста Києва

 Справа№2а-12693/12/2670               19 вересня 2012 року

    «…Позивач зазначив, що відповідач в рамках своєї передвиборчої агітації з метою спонукання виборців голосувати за нього на чергових виборах народних депутатів України 28.10.2012р. вчинив непрямий підкуп виборців…»

«…Представник відповідача проти позову заперечив, посилаючись на те, що на листівці «Програма «Здоров’я Троєщини» відсутні будь-які дані щодо відповідача як кандидата у народні депутати України та відсутні будь-які агітаційні заклики, а тому… будь-які порушення відсутні».

 «… В судовому засіданні представник позивача та позивач стверджують, що… надання безкоштовної медичної допомоги виборцям за підтримки особи, що є кандидатом у народні депутати України у відповідному окрузі, є спонуканням до голосування за цього кандидата на виборах народних депутатів України».

«…Представник відповідача заперечив проти заявленого позову з тих підстав, що… Жодних договорів між зазначеною поліклінікою та ГО «Об’єднання громадян «За Троєщину» або Борисовим В.Д. укладено не було.»

«…Суд погоджується з думкою відповідача, що листівки та абонемент не містять ознак передвиборної агітації, оскільки в зазначеній друкований продукції відсутня фотокартка В. Борисова та номер бюлетеня на голосування…»

Високий, об’єктивний, справедливий суд постановив: «В задоволенні позову кандидату в народні депутати України Яворівському Володимиру Олександровичу відмовити повністю».

 Ухвалу виніс суддя В.В. Амельохін

 Прес-служба: Тепер пояснюємо для простодушних і непосвячених:

 1. Член політради (вищий керівний орган) Партії регіонів, керівник київського міського виборчого штабу цієї  керівної і спрямовуючої сили, народний депутат фракції ПР у парламенті (справжня партійність Борисова від виборців приховується), кандидат у народні депутати Валерій Борисов ні власних грошей, ні грошей ГО ОГ «За Троєщину» для виборців Троєщини не витрачав, депутатських запитів для «покращення» життя троєщинців не подавав, скерованих на захист прав і свобод громадян законопроектів не реєстрував. У тотальній більшості випадків нардеп В. Борисов (частіше його картка) голосував за помахом руки Чечетова. В тому числі за новий Податковий кодекс, збільшення пенсійного віку, «мовний» закон (тобто за розкол України)…

2. Відсутність фотокартки В. Борисова і згадки, що він є кандидатом від партії-стабілізатора до парламенту, свідчить, що рекламна кампанія навколо медогляду, обов’язкове відвідання троєщинцями його приймальної-виборчого штабу, рейди бабусьок-агентів по приватних квартирах людей… ніякого стосунку до виборчої кампанії В. Борисова не мають. Ні-я-ко-го!

3. Термін «За сприяння народного депутата Валерія Борисова» треба розуміти правильно і буквально. «За сприяння» і нічого більше… Не гроші, не зусилля, не конфлікти з безголовою владою, не злі депутатські запити. Ні! Тільки «За сприяння».

 

З повагою          Прес-служба кандидата в народні депутати в 213 в.о. Києва                     Володимира Яворівського

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.