Проект Генплану Києва: доопрацювання завершується

01 листопада 2012, 14:30
Власник сторінки
Начальник КО "Інститут Генерального плану міста Києва"
0
1308

Комусь це не подобається? На адресу проекту звучало чимало переважно немотивованої критики. Але треба враховувати перш за все суспільну потребу.

Сьогодні ми, Інститут Генерального плану міста Києва разом з Київголовархітектурою, завершуємо доопрацювання проекту Генплану Києва. Голова КМДА Олександр Попов дав на це термін до 1 грудня. Ми закінчуємо аналізувати стан урахування у проекті пропозицій громадськості, головних управлінь КМДА та районних у Києві держадміністрацій, звіряємо текстові та графічні матеріали.

Відповідно до чинного законодавства, проект Генерального плану активно обговорювався з киянами. Проектні матеріали двічі виносились на їх розгляд. Перша стадія розробки проекту містобудівної документації – Концепція стратегічного розвитку м. Києва – з 22 квітня по 5 серпня 2010 року в порядку, визначеному чинним на той час Законом України «Про планування та забудову територій», пройшла громадське обговорення і рішенням Київради від 16 вересня 2010 року була схвалена як основа для розробки Генерального плану розвитку м. Києва та його приміської зони до 2025 року. З 28 вересня 2011 року по 1 липня 2012 року вдруге здійснено усі необхідні регламентні процедури з проведення громадських слухань проекту Генерального плану м. Києва.

Надійшло понад тисячу пропозицій та зауважень. Більшість їх стосується збереження центральної історичної частини міста, збереження зелених насаджень і розвитку транспорту та інфраструктури.

 За існуючими державними будівельними нормами, після закінчення процедури громадських обговорень необхідно коригувати проект Генерального плану відповідно до побажань населення, в тому числі й професійної громадськості. А вже після цього виносити документ на розгляд Містобудівної ради, проводити узгодження з профільними управліннями, міністерствами, відомствами, експертизу та виносити на затвердження сесією Київської міської ради.

Комусь це не подобається? На адресу проекту - і це природно в сучасних умовах - звучало чимало переважно немотивованої критики. Але при прийнятті будь-якого містобудівного рішення враховується перш за все суспільна потреба. І ми повинні настійно робити те, що буде необхідно для більшості і краще для міста в цілому. У будь-якому разі, які б то не було плани - це не догма. Адже саме життя вносить корективи в те, що ми плануємо. І до цього треба нормально ставитися. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Киев,Генплан Киева
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.