Київська влада оголосила війну киянам

29 листопада 2012, 12:08
Власник сторінки
0
2612

або навіщо Олександру Попову потрібна муніципальна міліція?

Друзі, сьогодні написала заяву про злочин щодо порушення міліцією основних прав громадян, Конституції України, Закону України про міліцію та інших норм чинного законодавства у зв’язку із штовханиною біля входу до будівлі КМДА (Хрещатик, 36), яка виникла після сьогоднішньої акції.

Представники Київського Віче та протестних груп киян намагалися лише зайти до будівлі адміністрації для передачі резолюції, але були буквально «винесені» підрозділом міліції, який заблокував центральний вхід та застосував силу по відношенню до власних громадян.

Міліцією був побитий громадський діяч Олександр Салонтай (про що ним було подано відповідну заяву), значна кількість киян та киянок так само як я постраждали внаслідок штовханини, влаштованої працівниками Беркуту на вході. Обурює те, що міліція взагалі не мала жодного права знаходитися в зазначеному місці, оскільки це є прямим порушенням ЗУ «Про міліцію». Саме тому жодний представник з міліціянтів на багаточисленні вимоги так і не показав своє службове посвідчення та не зміг пояснити, що саме він робить та на якій законній підставі. 

Поки ми стояли біля входу, міліція, виконуючи злочинний наказ, не пропускала до будинку нікого: ні журналістів (тим само перешкоджаючи журналістській діяльності), ні головного архітектора міста пана Целовальника, який поспішав на термінову нараду до Попова, ні солідних чоловіків з великими пакетами через які проглядалися пляшки (звісно, пан Целовальник та декілька VIP осіб були проведені охороною через інший вхід). Цікаво, що бюро перепусток зачинили саме через нас (й вивісили оголошення, що у зв’язку з сесією КМР бюро перепусток не працює!!!), але, через певний час, підійшовши туди, ми переконалися, що воно продовжує працювати.

Невже київські чиновники та депутати так бояться діалогу з киянами, що готові злочинно застосовувати заходи силового впливу на людей, на кошти яких вони утримуються та яким вони повинні слугувати й надавати належний сервіс? Що думає про це керівництво Міністерства внутрішніх справ, адже поки до функціональних обов'язків їх працівників не входить охорона будівель міської влади? Цілком зрозуміло, навіщо Олександру Попову потрібна муніципальна міліція, але чи можете ви собі уявити, що буде, якщо його мрія про затвердження цього питання на так званому «першому референдумі киян» здійсниться??? 

У відповідності до Конституції України влада повинна забезпечити киянам вільний вхід до будинку КМДА, а також до сесійної зали Київської міської ради, оскільки засідання останньої повинні проводитися відкрито, що ми і будемо відстоювати.

Кияни, друзі, сусіди, чи довго ще депутати та чиновники будуть переховуватися від нас в своєму будинку за кордонами охорони та безкарно роздавати землю й майно київської громади???!!!! Тому, пробуджуємося та об’єднуємося у захисті своїх конституційних прав та рідного міста!

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Киев,референдум,КМДА,київська земля,Попов,Київрада,міліція,свавілля влади,свавілля міліції
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.