Об’єднаний чемпіонат схожий на монголо-татарське лІГО

25 лютого 2013, 08:01
Власник сторінки
громадський та політичний діяч
0
934

Вважаю ідею проведення спільного українсько-російського футбольного чемпіонату антинародною, антиукраїнською та взагалі – антифутбольною...

Антинародна ця ідея тому, що за всіма опитуваннями українські вболівальники проти такого об'єднаного чемпіонату. Також народу важко навіть уявити, скільки коштуватиме переїзд прихильників київського «Динамо» чи, скажімо,  дніпропетровського «Дніпра» за тисячі кілометрів за кордон України на спільні матчі в Чечню, Дагестан чи Сибір.

Антиукраїнська – тому що всі інші проекти так званого продовження творення "Русского мира" провалилися. Згадайте проект Євразійського Союзу, створення спільного телеканалу "Мир", Митний Союз... На черзі - ідея спільного футбольного чемпіонату, бюджет якого складає 1 мільярд доларів від сумновідомого для нас «Газпрому».

Антифутбольною і антиспортивною ця ідея є тому, що у виграші будуть лише кілька олігархічних кланів та клубів, що вони представляють. На найвищому рівні об'єднаного чемпіонату гратимуть лише кілька українських команд, у решті регіонів футбол просто відімре. Вже зараз значна частина українських регіонів не представлена в Прем'єр-лізі. А після створення російсько-українського спільного чемпіонату їх взагалі позбавлять можливості навіть прагнути підвищитися у класі, бо це і фінансово, і організаційно стане неможливим. Об’єднаним футбольним чемпіонатом буде зроблений ще один крок по згортанню розвитку масового футболу зокрема та масового спорту загалом. Адже очевидно, що концентрація бюджетних та спонсорських коштів на реалізацію такої надкоштовної ідеї збільшиться, а отже - на розвиток інших видів спорту їх стане ще менше.

Поки що позиція футбольної Європи залишається незмінною: ФІФА заявила, що ніколи не підтримає ідею об’єднаного російсько-українського чемпіонату, адже вона суперечить принципам Міжнародної федерації футбольних асоціацій, бо клуби повинні організовувати клубні змагання виключно у рамках національних чемпіонатів. Представники більшості вітчизняних команд також заявляли, що не зацікавлені брати участь в об'єднаному чемпіонаті Росії та України. Але водночас час від часу лунають заяви, що це добра ідея...

Сподіваюсь, що «газпроміський мільярд» та обіцяні потенційні заробітки в цьому чемпіонаті не переможуть український футбол, його перспективи та досягнення. Однак, ця ідея жеврітиме, поки при владі в Україні будуть політики, що пропагуватимуть ідеї «Русского мира».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.