Нові традиції Банкової.

07 березня 2013, 11:41
Власник сторінки
Журналист
0
10
Нові традиції Банкової.

За вбивство однієї людини – судять, а за замах на вбивство 40 тисяч людей і банка – підвищують.

До мене як до Голови Партії захисників Вітчизни і правозахисника звернулись представники ініціативної групи від 40 тисяч вкладників банку “Тавріка”, які зберігали в ньому свої зароблені кошти на понад 4 мільярди гривень.
          Ось суть їх прохання прямою мовою документа ”…Просимо нашу біду оприлюднити в засобах масової інформації. Надіємося, що разом в співпраці буде відновлений правопорядок і потерпілі вкладники - жителі м. Києва і всієї України  отримають свої вклади. ”

Аналіз того, що відбулось з банком і з людьми, які вклали туди кошти, показує, що все відбулось не просто так. Більше того, є підстави вважати, що банк штучно довели до стійкої неплатоспроможності.
          Пенсіонери і інваліди, які були в мене на прийомі ділились горем, що їм ні за що купити ліки при наявності серйозних захворювань, але їм не повертають коштів , бо фонд гарантування вкладів фізичних осіб відшкодовує кошти за вкладників за договорами, строк яких закінчився. Як цим людям жити? Хіба це не замах на вбивство цих людей?
          Вивчення динаміки “падіння” банку “Тавріка” показує, що станом на 1 листопада 2012 року його діяльність була достатньо успішною. Зокрема, аналіз балансу за 3-й квартал показував, що на фоні невеликого – на 4,1 %, збільшення грошових коштів та їх еквівалентів значно збільшений – на 25,5% обов’язковий резерв банку в НБУ, зросли на 16,5 % кредити і/або заборгованість юридичних осіб при значному зниженні кредитування і/або заборгованості фізичних осіб. Відбулося значне – на 76,4% зменшення коштів банку в інших банках та зменшення вартості основних засобів та нематеріальних активів – на 21,6%. За 3-й квартал сумарні активи банку зросли на 12,1%, а сумарні зобов’язання на 11,9% тобто, виходячи з даних “Усього активів ” мінус “Усього зобов’язань” банк був платоспроможним.
         Чудасія з фінансами громадян України, що нічого не підозрювали і вносили кошти в стабільно працюючий протягом 20-ти років Банк почалась після активного втручання... Національного Банку України.
         Переконаний, що тільки створення депутатської слідчої комісії Верховної Ради України може пролити світло на справжні мотиви тих, хто мав слідкувати за стабільністю роботи банківської системи, оберігати права громадян і Держави, але, чомусь зробив навпаки!
         НБУ, обіцяючи банку “Тавріка” рефінансування, раптом почав вимагати достроково, тобто за півроку до закінчення терміну, повернути кредит біля 350 млн. гривень, який “Тавріка” з величезним навантаженням сил і можливостей все ж виплатив. Очікували на нове рефінансування. Хто ж знав, що в Нацбанку працюють шахраї? Ця вимога НБУ фактично дала йому змогу занести сокиру над “Таврікою”.

   Як наслідок, у “Тавріки” виникли труднощі з покриттям поточних зобов’язань перед вкладниками банку почався відтік грошей афільованих з банком клієнтів з їх розрахункових рахунків - Київського ювелірного заводу, холдінгу “Південзахідтрансбуд” та інших, які терміново закривали власні рахунки та переводили кошти в інші банки, передбачаючи загрозу стабільності фінансів. А 23 листопада 2012 року рішенням № 906 комісії НБУ з питань нагляду та регулювання діяльності банків під керівництвом Соркіна І. В. “Тавриці” зупинені всі активні банківські операції на срок до 24 грудня 2012 року, повністю заблокувавши роботу банку.

   Спасаючись від дій “рятівника” фінансової системи, яким нібито є НБУ, 7 грудня акціонери провели позачергові збори, на яких ухвалили рішення про збільшення статутного капіталу банку на 100 млн. грн. за рахунок залучення додаткових внесків акціонерів, але шахраї з Нацбанку не здались. Вже 20 грудня НБУ на чолі із заступником голови Соркіним І. В. за один день, без будь-яких попереджень прийняв рішення про визнання банку неплатоспроможним, а наступного дня в банк ввели тимчасову адміністрацію з метою... ліквідувати банк. Насправді результати комісії з перевірки банку згідно з Постановою № 906 НБУ оприлюднені тільки 15 січня 2013 поку.

   Хто ж і чому поспішив руками Соркіна І. В. знищити стабільний банк? Хто взяв на себе відповідальність вбивати людей, які не можуть вижити, не маючи можливості за свої ж кошти, які вложені в банк, купити ліки і їжу?

   Очевидно, це хтось, кому Соркін мав доповісти, вгодити, причому дуже швидко.

   Судячи з того, що 11 січня Соркін в неконституційний спосіб став керівником Нацбанку, напрошуються питання не тільки до колишнього голови Нацбанку Арбузова, а й до Президента Януковича.

Значну частину свого життя я розкривав навмисні вбивства людей, а зараз не можу відмовити людям в захисті їх прав, зупинення замаху на їх життя. Сподіваюсь на підтримку однодумців. Разом знайдемо відповіді на питання і доповімо про це Українцям.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.