Дуб, який був свідком будівництва Лисогірського форту, стане заповідним

03 квітня 2013, 09:16
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
1593

Постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики вирішила оголосити ботанічними пам’ятками природи місцевого значення сім прадавніх дерев

Екологічна комісія вирішила оголосити ботанічними пам’ятками природи місцевого значення 300-річний «Дуб ополченський»,  150-річний «Кипарисовик Сухіна», 120-річнний «Каштан Іващенко», а також три 150-річні ясени і 300-річний дуб, названі на честь автора проекту Лисогірського форту Едуарда Тотлебена.

Ми продовжуємо оголошувати пам’ятками природи стародавні дерева, які не тільки мають надзвичайну природоохоронну та наукову цінність, а ще й пов’язані з важливими історичними подіями. Наприклад, «Дуб Тотлебена», вік якого налічує три століття, розташований на території регіонального ландшафтного парку «Лиса гора» і був свідком будівництва Лисогірського форту. Тому дерево і носить імя інженера-фортифікатора, автора проекту Лисогірського форту Едуарда Тотлебена.

Висота «Дуба Тотлебена» складає 30 м, а діаметр дерева на висоті 1,3 м від землі сягає 4,5 м.

Безумовно, ці дерева потребують заповідання. За їх збереження будуть відповідати установи, на території яких ці дерева розташовані. А Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Києві має забезпечити оформлення охоронних зобовязань щодо забезпечення режиму охорони і збереження природних памяток.

На території пам’яток природи забороняється будь-яка діяльність, яка загрожує їх збереженню або призводить до зміни їх первісного стану. А підприємства, установи та організації, на землях яких розташовані памятки природи, зобовязані дотримуватись встановленого для них заповідного режиму.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.