Проект Генплану Києва – на Містобудівній раді

10 квітня 2013, 09:05
Власник сторінки
Начальник КО "Інститут Генерального плану міста Києва"
0
1205

Після внесення коригувань відповідно до пропозицій, які висловлюються на засіданнях, матеріали буде передано на експертизу

Сьогодні відбулося третє з п’яти засідань архітектурно-містобудівної ради, на яких усебічно розглядається проект нового Генерального плану міста Києва. Робота над проектом тривала понад чотири роки.  

Після внесення коригувань відповідно до пропозицій, які висловлюються на засіданнях Містобудівної ради, матеріали проекту буде передано на експертизу. Зміни чи доповнення до проекту Генерального плану Києва після проведення експертизи не вноситимуться.

Взагалі, якщо говорити про кількість пропозицій до проекту, то їх надійшло понад 1 тис. тільки в письмовому вигляді, так, як це регламентується законодавством. Пропозицій було набагато більше - це і листування в Інтернеті, коментарі на сайті нашої організації і на сайті в Фейсбуці. Також були численні зустрічі з жителями міста Києва, вони проходили у всіх районах, і там теж обговорювалися ці пропозиції, в тому числі вони надавалися киянами в усному вигляді. І, звичайно, було безліч нарад з професійною громадськістю, з інженерами, з будівельниками, з екологами, з економістами, і саме на цих нарадах, як кажуть, народжувалася істина.

Неможливо розробити документ, щоб у нього не було ніяких недоліків, але в наших силах звести їх до мінімуму і підготувати документ, який найбільше відповідає потребам розвитку міста. Тому саме на таких нарадах і на таких обговореннях народжувався проект Генплану.

Він, сподіваємося, ще буде узгоджений Кабміном і після цього переданий до Київради, де його, вивчивши у депутатських комісіях, винесуть на сесію для затвердження. Отже, проект Генплану розглядатиметься якнайретельніше.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Киев,Киевсовет,Киевгорадминистрация,КГГА,КМДА,генплан,Генплан Киева,генплан Києва,Генеральный план развития Киева до 2025 года,Генплан-2025
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.