ВАСУ назвав мою справу- «Кармазін проти Верховної Ради України»

12 квітня 2013, 07:45
Власник сторінки
Журналист
0
ВАСУ назвав мою справу- «Кармазін проти Верховної Ради України»

а на справді це була справа- «Народ України проти купки заколотників

4 квітня 2013 року відбулися збори групи народних депутатів України в будинку комітетів Верховної Ради України по вулиці Банковій, 6-8, на яких було прийнято в цілому – 9 законів України; прийнято за основу-13 законопроектів. Саме збори, а не сесія чи з’їзд.

Я звернувся до ВАСУ з позовом до Верховної Ради України, Спікера і Президента з вимогою визнати протиправними дії Парламенту щодо проведення даного засідання, тобто визнати незаконними дії Верховної ради щодо прийняття рішень, якими прийняті за основу цілий ряд законопроектів.

Відповідно в позові зазначена моя вимога про зобов’язання  утриматися Голову Верховної Ради Рибака від підписання прийнятих рішень та утриматись від направлення на підпис Президенту, ну і звісно утриматися самого Президента від спокуси підписання даних рішень.

Якщо чесно, то я мало сподівався на позитивну ухвалу від судової Феміди, але на таку…

Перелічивши мені всі норми Конституції, яку я і сам знаю, суд прийшов до висновку, а тепер увага:

«...аналіз вищезазначених норм свідчить про те, що при прийнятті законів Верховна Рада та Президент при підписанні законів, чи при утриманні від їх підписання не виконують владних управлінських функцій…» І як вам така відповідь?

Сьогодні відбулось відкрите слухання за моїм позовом, де я повністю і беззаперечно довів нелегітимність і прийнятих законів  і самого зібрання чи збору двох фракцій. Називайте це як хочете, але не сесією. До слова, в суд прийшов не сам відповідач, тобто Рибак, а його представники по довіреності, П.І. Веселовський та А.М. Лаптієв. Дивний той факт, що в даній ситуації представляти в суді Верховну Раду має лише її Голова, який несе відповідальність за дії цього органу, а не якісь клерки по довіреності. Знущальною вигляділа позиція представників Рибака, які заявили, що права депутатів – опозиціонер не були порушені, інакше б вони звернулися за їх захистом до суду На мою вимогу довести на документах, а не на словах, присутність лічильної комісії, яка для таких ситуацій, коли депутати голосують шляхом підняття рук, була обрана ще в грудні 2012 року в кількості 21 чол. від всіх фракцій, мені відповіли аби я читав стенограму того засідання, де все сказано вустами Рибака. Добре. Цитую вам стенограму:

«ЗАСІДАННЯ ДЕСЯТЕ

Конференц-зал Верховної Ради України, вул.Банкова, 6-8

04 квітня 2013 року, 10.45 година

Веде засідання Голова Верховної Ради України В.В.РИБАК

ГОЛОВУЮЧИЙ. Шановні депутати, в залі зареєстровано  244 народних депути. Я повинен поставити зараз на голосування, хто за те, щоб провести сесію Верховної Ради України в цьому зданіі?

А потім я  відкрию засідання, я сначала закрию засідання… Я прошу голосувати, хто за те, щоб провести сесію в цьому зданіі. Прошу голосувати. Лічильна комісія, прошу працювати. Хто «проти»? Немає ні одного. Хто «утримався»? Нема.

Далі. Шановні народні депутати,  проголосувало за роботу сесії в цьому зданіі 244 народних депутати.

У вівторок у зв'язку з блокуванням Президії Верховної Ради вечірнє засідання Верховної Ради України не було закритим. Тому повинен оголосити, що пленарне засідання Верховної Ради України вторніка оголити закритим.

Прошу народних депутатів проголосувати. Хто «за»? Прошу. Хто «проти»? Хто «утримався»? Лічильна комісія, скільки голосів? 244.

Ми закрили пленарне засідання вівторка. Тепер я… Лічильна комісія нам доповіла, що в залі зареєструвалося 244 народних депутатів. Тому ранкове засідання Верховної Ради України оголошую відкритим. (Оплески)

Тепер я поставлю на голосування, у нас тут нема електронної системи для голосування, нам треба прийняти рішення, ми будемо голосувати традиційною системою – руками. Є другі пропозиції? Нема.

Хто за те, щоби приймати рішення сесії Верховної Ради України голосуванням підняття руки, прошу голосувати. Хто «проти»? Хто «утримався»?

244 народних депутати проголосували «за».

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. 243, один утримався – Чечетов.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Організаційні питання ми всі вирішили ?

ГОЛОС ІЗ ЗАЛУ. Всі!

ГОЛОВУЮЧИЙ. Адам Іванович, вирішили? Чи ще якісь питання треба вирішити? (Шум у залі) Давайте послухаємо…

МАРТИНЮК А.І. Але я прошу, щоб в мотиваційній частині нашого рішення про відкриття, про проведення засідання у цій залі послатися на 51 статтю Регламенту, яка говорить про порядок і дисципліну в сесійній залі. Оскільки немає такої можливості, то ми проводимо тут. Тобто послатися на 51 статтю Регламенту.

ГОЛОВУЮЧИЙ. Приймається».

Зверніть увагу на початок так званого засідання і знайдіть в стенограмі де Головуючий представляє лічильну комісію. Я не знайшов.

Суд відхилив моє клопотання про допит депутатів Яворівського і Ляшка в якості свідків. Перший зареєстрував постанову про скасування всіх прийнятих рішень на так званому з’їзді, а Ляшка особисто охорона не впускала в середину приміщення, де відбувався «східняк», як прозвали цей з’їзд в народі. Також я просив допитати як свідків членів лічильної комісії М. Катеринчука, О.Кужель, А.Павловського, О.Зарубінського, В.Чугуннікова, Я.Гінку, О.Гелевея, І.Швайку. Клопотання я заявляв тричі, але в противагу мені демонстрували протоколи так званих засідань лічильної комісії без представників опозиції. Відмовивши мені в позові, судді лише підтвердили, що  Янукович перетворив українську Феміду на хлопчика — Помагая, як на Банковій  скажуть, так суд і присудить!

А наші провладні депутати? Це ж  найпрацьовитіші депутати у Європі! Ні, що там у Європі — у світі! Вони можуть зібратися в Верховній Раді, а якщо не там, то деінде і голосувати від душі, творити  добро на радість людям і приймати Драконівські закони ціною в 64 млрд. гривень.  Що нема Лічильної комісії і не ведеться належним чином стенограма — не біда! Рахувати мільярдери вміють добре, а закони потім на табличках надряпати можна. А що? У нас зараз антикваріат в моді. Закони будемо розвішувати на табличках, як колись за часів Хамураппі.

З судом уже і домовлятися не треба. Усе схоплено. Усі люди свої! Розрахуються. Тим паче, що  суд відписки давати навчився, очі закривати теж вміє. А винних в цій країні в принципі нема, коли мова йде про керманичів влади. Кінці в воду... чи в суд, адже наша влада поганих законів не прийме! Вони ж усе для людей, так старалися…

Після майже годинної відсидки у нарадчій кімнаті, Суд оголосив: у задоволенні позову відмовити в повному обсязі. Аргументи? Пообіцяли через 5 діб. Тож, тепер маю право звернутися до ЄСПЛ. Куди і буду позиватись. Але в Україні рано чи пізно буде панувати Закон!!! Я в це вірю!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.