Біличанський ліс отримає документи на землю

18 червня 2013, 13:24
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
909

КП "Святошинське лісопаркове господарство" отримає документи на 6 тис. га земель лісового фонду

Постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики схвалила проекти рішень про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальному підприємству «Святошинське лісопаркове господарство» загальною площею понад 6 тис. га для ведення лісового господарства у Святошинському та Подільському районах м. Києва.

Після моїх численних депутатських запитів і звернень нарешті зрушило з мертвої точки питання оформлення держактів на землі Біличанського лісу. Чим швидше будуть оформлені усі документи, тим більшу частину лісу ми збережемо. Переконаний, що ці питання будуть розглядатись на найближчому пленарному засіданні Київради. Ми не маємо права зволікати з прийняттям такого надважливого рішення для захисту Біличанського лісу.

Оформлення державних актів на ці земельні ділянки – один із механізмів захисту Біличанського лісу від самовільних вирубок. Адже саме відсутністю землевпорядної документації у «Святошинського лісопаркового господарства» користуються Коцюбинська та Гостомельська селищні ради, котрі незаконно віддають під забудову цілі лісові масиви.

КП «Святошинське лісопаркове господарство» готує документи для отримання державних актів на земельні ділянки площею 5582,11 га у Святошинському районі та 528,56 га у Подільському районі столиці.

Переконаний, що для збереження Біличанського лісу йому також необхідно надати природоохоронний статус національного природного парку. Відповідне рішення Київрада прийняла ще у липні 2012 року і передала усі документи до Адміністрації Президента для підготовки Указу Глави держави. Однак ще й досі Указу Президента про надання Біличанському лісу статусу національного природного парку немає.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.