«Павлівський сад» у Шевченківському районі столиці стане пам’яткою

20 червня 2013, 10:12
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
1009

Екологічна комісія Київради вирішила оголосити ботанічною пам’яткою природи місцевого значення «Павлівський сад», розташований по вул. Юрія Коцюбинського

Постійна комісія Київської міської ради з питань екологічної політики вирішила оголосити ботанічною пам’яткою природи місцевого значення «Павлівський сад», розташований по вул. Юрія Коцюбинського у Шевченківському районі м. Києва.

Ми вирішили оголосити ботанічною пам’яткою природи «Павлівський сад», вік якого складає понад 100 років. Він був закладений ще у 1905-1909 роках під час будівництва перших будинків на вул. Новопавлівській, яка зєднала вул. Обсерваторну та Гоголівську. У 1960-х роках ХХ століття вул. Новопавлівську перейменовано на вул. Юрія Коцюбинського.

Наразі «Павлівський сад» - це цінний зелений масив з розвиненою деревною рослинністю, площа якого складає 1,8 га. Оголошення вказаної території памяткою природи дозволить зберегти унікальний сад у центральній частині Києва.

«Павлівський сад» знаходиться на балансі комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Шевченківського району м. Києва.

Підкреслю, що на території пам’яток природи забороняється будь-яка діяльність, яка загрожує їх збереженню або призводить до зміни їхнього первісного стану. А підприємства, установи та організації, на землях яких розташовані памятки природи, зобовязані дотримуватись встановленого для них заповідного режиму.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.