У містобудівному кадастрі не позначені межі об’єктів природно-заповідного фонду

02 липня 2013, 13:59
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
513

Регіональний ландшафтний парк «Дніпровські острови» у кадастрі не позначений як об’єкт природно-заповідного фонду

Території регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови» у містобудівному кадастрі не визначені як обєкти природно-заповідного фонду.

 

Найголовніше, що необхідно було зробити у містобудівному кадастрі з точки зору захисту довкілля – це визначити території обєктів природно-заповідного фонду. Адже саме через відсутність меж таких територій впродовж багатьох років нечисті на руку чиновники дозволяли забудову особливо цінних островів, розташованих на Дніпрі. У цьому кадастрі знову ж таки більшість островів визначені лише як зелена зона, а не як особливо цінні території, які підлягають захисту.

 

У містобудівному кадастрі не позначені як об’єкти природно-заповідного фонду острови Долобецький, Венеціанський, Жуків, Лопуховатий, які ще 2004 року були включені до складу регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови».

 

Залишається відкритим запитання: чи це прикра помилка, яка буде виправлена найближчим часом, чи у містобудівному кадастрі Дніпровські острови свідомо не визначені обєктами природно-заповідного фонду? Сподіваюсь, що цей документ буде доопрацьований і невдовзі у містобудівному кадастрі будуть відображені усі об’єкти природно-заповідного фонду, парки і сквери.

 

Адже наразі у містобудівному кадастрі не позначені сквери, які були створені впродовж останніх двох років.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.