Опозиція більше за киян винна в ліквідації місцевого самоврядування

11 жовтня 2013, 08:55
Власник сторінки
громадський та політичний діяч
0
762

Не дуже приємно, що кияни не підтримують опозицію в боротьбі за місцеве самоврядування у столиці, але у них на те є всі причини…

Найбільшу відповідальність за зневіру виборців несуть політики, керівники тих політичних сил, які в період Черновецького-Попова, на жаль, не просто не виправдали довіри, а просто обманули киян. 

Маю на увазі те, що в період, коли Леонід Черновецький став міським головою, завдяки голосам і співпраці депутатів Київради з «Нашої України» та Соціалістичної партії була сформована більшість, і Л. Черновецький прийняв присягу та провів на посаду секретаря міськради свого представника Олеся Довгого, після чого разом зі своєю «молодою командою» почав розкрадати Київ. 

Те, що нам вдалося домогтися перевиборів, і я як Голова Тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів зловживань київської влади навів велику кількість аргументів того, що команда Леоніда Черновецького, фактично, розікрала Київ більше, ніж це зробили німці і монгол-татари, все одно, з одного боку, частина киян знову підтримала Леоніда Черновецького на посаду мера. 

Цьому допомогло також те, що опозиційні сили не спромоглися висунути єдиного кандидата, а тому одночасно балотувалися і Микола Катеринчук, і Віталій Кличко, і Олександр Турчинов. Більше того, варто нагадати, що після виборів до Київради депутати від Блоку Миколи Катеринчука підтримали на посаду секретаря Київради О. Довгого та у подальшому увійшли до більшості Черновецкого, з якою разом ухвалювали рішення. А партія «Батьківщина», яка отримала велику довіру киян і провела до Київради 33 депутати, на сьогодні складається лише з 9 осіб, а решта 24 активно працюють на підтримку об'єднаної команди Черновецького-Попова.   

Отож, щоби кияни знову підтримали опозицію, вийшли на вулиці і вимагали відновити місцеве самоврядування, треба, як мінімум, щоб лідери тих політичних партій, де мали місце тушки, перебіжчики і непослідовна позиція, вибачились перед киянами, а ті люди, які відповідали за формування списків, понесли політичну відповідальність. 

Тому, якщо аналізувати головні причини сьогоднішньої ситуації з нібито «інертними» киянами, то вина цього – політиків опозиційного табору, які несуть більшу за жителів столиці відповідальність за те, що ми не здатні сьогодні ухвалити рішення про вибори міського голови, нової Київради і відновити місцеве самоврядування в Києві. 

Переконаний, що без винесення уроків і роботи над помилками опозиційними політичними силами, в опозиції не буде шансів переконати громаду повірити їй ще раз. А без підтримки киян важко уявити, як можна досягти бажаної мети – повернути місцеве самоврядування Києву та обрати нову владу в столиці України. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.