На Русанівці з’явиться новий сквер

13 листопада 2013, 11:13
Власник сторінки
Голова Партії Зелених України
0
208

Київрада створила сквер площею 2 га у Дніпровському районі Києва

Київська міська рада вирішила надати статус скверу земельній ділянці площею 2 га, розташованій навпроти житлових будинків  № 52-в по вул. Марини Раскової та   № 15-а по вул. Туманяна у Дніпровському районі столиці.

Таке рішення прийняте на сьогоднішньому пленарному засіданні Київради.

Ми підтримали пропозицію місцевих мешканців щодо створення на Русанівці скверу. Надання статусу скверу цій території площею 2 га дасть можливість провести її благоустрій, висадити нові дерева і кущі, а також вберегти її від посягань забудовників. Новостоворений сквер буде включений до Програми розвитку зеленої зони, «Київзеленбуд» має виконати роботи з його благоустрою.

Збільшення кількості скверів позитивно вплине на екологічну ситуацію столиці та самопочуття киян. Адже дерева виробляють кисень, затримують пил і зменшують концентрацію газів у повітрі. Наприклад, у зоні зелених насаджень рівень запиленості повітря у 2-3 рази нижчий, аніж на відкритих ділянках. Створюючи нові сквери, ми збільшуємо кількість зелених насаджень, що припадає на кожного киянина.

Нагадаю, що у Стратегії  розвитку Києва до 2025 року заплановане збільшення показника забезпеченості киян зеленими зонами із 16 до 20 кв. м на одну людину.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.