Скрипін VS Шарій - анатомія скандалу.

06 лютого 2014, 02:07
Власник сторінки
0
3844
Скрипін VS Шарій - анатомія скандалу.

український інтернет починає бути цікавим і якщо ще пів року тут було все нудотно, то зараз "скандали интриги разследования"

Загалом я дуже люблю різні скандальчики, це весело, ну всім крім їх учасників, хоча іноді їм весело теж. 
Став попсовим тезис про інформаційні війни, тому тут частково теж про них, ну і частково про подвійні стандарти. 
Головна тема дня заруба  Шарій VS Скрипін, яку всі дивилися з попкорном, під словом всі, розумію більше тусовку, яка слідкує за політичним життям. 


Все почалось з цього поста, що був опублікований бай Анатолій Шарій.  http://vk.cc/2fg2Rq

Заголовок толстий  наброс на Громадське. Хтось скаже провокативний? Може й навіть так, слово провокатор зараз маст бі в політичному лексиконі. 

Але з іншої сторони в українському інтернеті прийнято робити толсті наброси. Тому проведу паралель і візьму буквально свіжу ситуацію. 
ось ну просто один в один заголовки по суті, тільки в Шарія заголовок питання, а саме так прийнято набрасувати, коли факт не доведений. А на правді повний угар у вигляді ствердження. http://www.pravda.com.ua/news/2014/02/4/7012656/

Шарій релізить унікальне відео, де активістка Євромайдану зізнається що їй заплатили за видуману історію про беркут, точно людину не називає. 

Тут те саме відео на Громадському де активістка давала інтерв'ю  про викрадення. 

Всі ще не встигли забути, що Мустафа Наєм звернувся не так давно до глядачів Громадського з декларуванням цінностей каналу http://blogs.pravda.com.ua/authors/nayem/52eb96c95553a/ 

Тут же й було задекларовано, цитата:

'Довіра аудиторії – найбільша цінність Громадського і ми цінуємо кожен відгук, який отримуємо від глядачів – схвальний чи критичний.

Ми вчимося дивитись на свої помилки як на можливість зрости і стати кращими. Нам непросто вчитися бути підзвітними і тому ми вдячні за ту допомогу, яку в цьому нам дає кожен глядач."

Тому блог Шарія, думаю, чудово вписувався в концепт цінування кожного відгуку. 
Я запитав Настю Станко, чи буде відгук на цей блог http://blogs.korrespondent.net/users/blog/20012006/a131966
ну і відповідь ви прочитали. 

Але все ж Громадське повело себе достойно запросивши Анатолія зі скайп коментарем в студію. 

Ось власне кажучи це відео, в силу того, що на каналі Громадського воно на момент написання блогу було з багами, прийшлось запаритись і залити собі на канал. 

Мої тезиси по відео. 
Бородатий чувак - Олег Мусій - балабол, який легко розвішує ярлики і кидається словами. 
Мустафа - старався максимально розрулити ситуацію, в нього це майже вийшло, але вписався Скрипін. 
Головним аргументом, як підкреслили інет юзери, було вже авторське

У відео говорили про інформаційну війну проти Громадського.  Якщо це так, то це великий комплімент Шарію виходить сам таку війну зробив. Але це ніяка не інформ. війна, так міні батл, атвєточка чи як це назвати. Інформ війна - це те що весь час в рунеті роблять з Дождьом, там дійсно їх періодично щимлять всі хто тільки може і депутати і т.д. В нас таке напевно теж буде, але це не зараз так точно. 

Перепалку Скрипін VS Шарій рекомендую вам зацінити самим. 
Шарій у відео пообіцяв Мустафі змінити заголовок на блозі, але після теплих слів Скрипіна в спину, як то кажуть який прівєт - такий атвєт і заголовок зараз такий. 

Ще один тезис був проговорений у відео. Якраз ці ж толсті наброси у заголовках. Шарій аргументував, що вийшов в студію на ефір щоб проговорити і таким чином в певній мірі пояснити що ним хотів сказати. 
Мустафа наполягав, що такі заголовки неприпустимі. 

І тут я повертаюся до нашої паралелі. Ця новина (http://www.pravda.com.ua/news/2014/02/4/7012656/) виявилась неправдивою.

В цьому випадку все ок, ситуація нормальна. Ну набросили, ну хіба перший раз. А блог Шарія - це інформаційна війна. 

Тому тут треба якось визначитись хто в цих інформаційних війнах учасники, які правила, ну називати речі своїми іменами. Бо є сторони, які завжди постраждалі, але грішно і нерукопожатно за жодних обставин їх називати нападаючими в інформ. війні. 

Загалом такі медіа рубки я рахую крутими, бо качаються скіли кожної із сторін і кожен наступний раз за лажу будуть пристально палити, фактично це дає поштовх для розвитку. 

Мустафа вийшов з перепалки красавчиком можна сказати ні вашим ні нашим. 

Ну, а от зарубу Шарій VS Скрипін, думаю, ми ще будемо спостерігати, тарьтеся попкорном. 
і


В усій цій ситуації надіюсь, незважаючи на обставини все ок з цією вже так званою активісткою. 

Від себе дякую всім учасникам, нехай розділять вас лайки.


Додавайтесь в друзі-фолловери, ставте лайки на фоточках і думайте башкою)






Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.