Влада увімкнула друкарський верстат і нарощує борги

16 жовтня 2013, 10:59
Власник сторінки
0
197

Бездарна економічна політика нинішньої влади призвела до падіння економіки та скорочення надходжень до бюджету.

Але замість здійснення заходів, що сприятимуть пожвавленню економіки та наповненню бюджету,  влада вирішила ввімкнути друкарський станок та продовжує нарощувати нові борги.

З лютого 2010 року обсяг державного та гарантованого державою боргу зріс на 230 мільярдів гривень.

Але найгірше в цій ситуації те, що запозичені кошти пішли не на обіцяне покращення життя звичайних українців чи розвиток вітчизняної економіки. Наприклад,  зарплати та пенсії в нинішньому році зросли лише на мізерні 10-13 гривень.

Через безвідповідальну політику нарощування державних боргів у майбутньому все менша частка бюджетних коштів будуть спрямовуватись на вирішення соціально-економічних проблем, а все більша на погашення боргів.

Уже в нинішньому році країна має витратити 35 мільярдів гривень лише на сплату відсотків по боргам, у той час, коли у кризовому 2008 році бюджет витратив на це вдесятеро менше.

Своїми діями влада заганяє Україну в боргову яму та ставить під загрозу економічну безпеку країни й стабільність національної валюти.

Так, за повідомленням Нацбанку, обсяг монетарної бази з початку року виріс на 11,5%, а грошова маса за цей період зросла  до майже  869 мільярдів доларів.

Вмикаючи друкарський верстат в умовах падіння економіки та скорочення промислового виробництва, влада ризикує розкрутити інфляційну спіраль, що призведе до зростання цін та девальвації національної валюти.

Нові запозичення потрібні владі, щоб задовольнити апетити наближених до неї бізнес-структур, що паразитують на бюджеті.

Лише через систему держгарантій в нинішньому році Україна ризикує втратити 50 мілярдів гривень, а ще понад 400 мільярдів гривень будуть розподілені між «обраними» компаніями через систему держзакупівель.

Якщо навести лад хоча б в цих системах,  через які держава щорічно втрачає десятки мільярдів гривень, то потреба в нових запозиченнях суттєво зменшиться.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: УДАР,борги,влада,Ткачук
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.