"Ударні" перетворення

15 жовтня 2013, 15:09
Власник сторінки
0
179

Плітки, плітки, плітки....)

Нещодавно Верховна Рада України нарешті вирішила провести додаткові вибори до парламенту. Більшість громадян України зраділи реалізації своїх виборчих прав. Але від цього рішення виграли тільки виборці, адже політикам вибори додали нових проблем. Особливо «великій об’єднаній опозиції». Згадуючи відсутність спільної позиції опозиційних сил щодо єдиного кандидата на київських та президентських виборах, не важко здогадатися, що така ж ситуація виникне і під час виборів в так званих «проблемних округах».

Ось і лідер партії «УДАР» Віталій Кличко перестав спати ночами, в надії придумати, яким чином отримати додаткові місця в парламенті та тим самим втерти носа своїм колегам по опозиції. Але є маленька проблема – всім відомо, що у Віталія Кличка дуже маленький кадровий вибір потенційних народних депутатів. Варто подивитися на тих людей, які вже пройшли у Верховну Раду під прапором «УДАРу». На цих людях немає вільного місця для клейма. Як не зрадник Батьківщини, то лобіст кримінальних інтересів, як не любитель маленьких дівчат, так любитель чоловічого тіла, як не алкоголік, так наркоман, і так далі. Ось це і лякає лідера усіх цих «великоморальних» народних депутатів. Було б легше якби йому заплатили олігархи та просунули власних кандидатів, як це було під час попередніх парламентських виборів. Але вже ніхто із заможних українців не ставить на Кличка.

Тому, як здається Віталію Кличко, найкращім народним депутатом може стати його рідний брат Володимир. На думку Віталія, саме ця людина ніколи не зрадить старшого брата та буде надійним соратником в партійних колах. Саме через це, Віталій запропонував Володимиру взяти участь у виборах по 94 округу у м.Обухів Київської області. А тут і гроші знайшлися у молодшого із братів Кличко. Отриманий гонорар за перемогу над «Руським витязем» дуже знадобиться під час виборів до парламенту.

Проте, вказаний вчинок тільки черговий раз демонструє повну некомпетентність як самого Кличка, так і його команди, а також відсутність у вказаних людей достатніх юридичних знань. Віталій Кличко завідомо порушує закон намагаючись зробити свого брата народним депутатом. Читач може запитати яким чином? Все досить просто.

Відповідно до статті 9 Закону України «Про вибори народних депутатів України» депутатом може бути обраний громадянин України, який на день виборів досяг двадцяти одного року, має право голосу і проживає в Україні протягом останніх п’яти років. Остання умова і заважає Володимиру стати народним депутатом. До речі, аналогічні проблеми існують і у самого Віталія Кличка. Але зараз не про це.

В свою чергу, для тлумачення терміну «проживає» необхідно звернутися до інших нормативно-правових актів. А саме до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні», стаття 3 якого визначає, що місцем проживання є адміністративно-територіальна одиниця, на території якої особа проживає строком не менше шести місяців на рік.

Враховуючи вказане, згідно із вітчизняним законодавство, громадянин України вважається таким, який проживає на території України, якщо він перебуває в Україні більше ніж півроку. Вказаної точки зору підтримуються як провідні юристи країни, так і фахівці адміністративного права.

А всі українці знають, що Володимир Кличко більшість часу проводить закордоном, тобто проживає НЕ В УКРАЇНІ. Там він купляє нерухомість, веде власний бізнес, сплачує податки, підтримує економіку іноземних держав, тренується та навіть знаходить коханих. А свою Батьківщину Володимир використовує тільки для розгульних вечірок (оргій) в заміських клубах. До речі, цікавий факт, візити Володимира в Україну співпадають з приїздом до нашої держави іноземних делегацій різноманітних фондів, організацій та комерційних структур, репутація яких «підмочена» співпрацею з іноземними спецслужбами.

Джерела серед прикордонників на умовах анонімності повідомили, що Володимир Кличко у 2012 році був лише 100 днів в Україні, а в 2013 році і зовсім 33 дні. Як, на мою думку, цього не достатньо для того, щоб балотуватися в народні депутати. Адже норма закону про проживання в Україні протягом останніх п’яти років написана не випадково. Особа, яка має намір стати народним обранцем повинна знати, як виглядає повсякденне життя звичайних українців, розуміти їх проблеми не зі слів свого оточення, а, як кажуть, відчути його на власній шкурі. А очевидно, що зробити це за 33 дні на рік не можливо. Про це знають всі.

Хтось скаже, що він перебуває за кордоном виключно заради інтересів України. Але це буде брехнею. Так, він представляє Україну на боксерському рингу, але він бере участь не у міжнародних змаганнях на зразок Олімпійських ігор, де спортсмен є членом української делегації та по справжньому захищає честь народу та кольори державного прапору. А Володимир Кличко – професіональний боксер, він банально заробляє гроші і йому байдуже під яким прапором це робити. Звичайно, не можна заперечувати вклад Володимира Кличка у розвиток спорту, але це все ж таки спорт, а не державне управління. І якщо він хоче і справді стати народним обранцем він повинен повернутися в Україну і прожити в ній п’ять років життям звичайного українця. І тільки тоді йти до парламенту, адже саме тоді він буде знати найкраще чого потребує народ України
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.