Транспортна революція в Голосіївському районі

16 серпня 2013, 11:42
Власник сторінки
Голова Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації
0
270

Скоро завантаженість вулиць району транспортом зменшиться на 40%

Голосіївський район змінюється буквально на наших очах. Ще не так давно дістатися до району ВДНГ було справжньою проблемою. Для цього слід було здійснити як мінімум одну пересадку. А сьогодні ми вже стоїмо на порозі відкриття нової станції метро на синій гілці – «Теремки». Але це тільки початок транспортної революції в районі. Наступний крок – відкриття сучасного потужного автовокзалу на Кільцевій дорозі. Десь в листопаді він запрацює на повну силу. І тоді ж транспортні потоки в районі почнуть кардинально перерозподілятися. Відпаде необхідність в існуванні автостанції «Південна» та центрального автовокзалу. Простіше буде транспорт з цих двох точок перекинути на новий автовокзал та на автостанцію «Видубичі». Особисто я обома руками за цю ідею. По-перше, так буде зручно для самих пасажирів, які не стоятимуть годинами в пробках аби виїхати зі столиці. По-друге, покращиться екологія, особливо на Московській площі, яка є одним із найбільш загазованих місць в Києві. По-третє, звільнену площу можна використати для побудови об’єктів соціальної інфраструктури.

 Скоро ми зможемо зняти ще одне болюче питання – засилля приміських маршруток. Мало того, що вони окупували територію біля кількох станцій метро на синій гілці, вони ще й створюють зайві затори . Тому районна влада проситиме місто та обласну адміністрацію, щоб при затверджені приміських маршрутів в’їзд до Києва далі кінцевої станції метро був заборонений. Там же і поряд з автовокзалом будуватимемо перехоплюючі паркінги. Щоб водій міг залишити авто а сам пересувався по місту громадським транспортом. Весь цей комплекс заходів дозволить розвантажити ключові вулиці району до 40%.

 Але й це ще не завершення транспортної революції. Станція метро «Теремки» не буде останньою на синій гілці метрополітену. Через кілька років вздовж кільцевої виросте новий житловий мікрорайон на 50 тис. мешканців. Звичайно ж інвестор зацікавлений, щоб транспортні потреби мешканців були задоволені. Тому сьогодні вже проведені предпроектні роботи по плануванню двох станцій метро на Кільцевій дорозі. Це буде наземне метро, поїзди йтимуть вздовж Кільцевої дороги по роздільній смузі в бік аеропорту «Київ». Міська та районна влада зацікавлені, щоб ця ідея була втілена в життя. Адже таким чином започатковується практика партнерства приватного бізнесу та влади, коли обидві сторони націлені на результат. Місто економить гроші а забудовник підвищує привабливість своїх об’єктів, створюючи якісну транспортну інфраструктуру. А від реалізації проекту виграють усі сторони – інвестор, влада та кияни.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.