Урядовці продовжують «покращувати» наше життя

10 липня 2013, 09:03
Власник сторінки
Народний депутат України
0
300

Чергове «покращення» готує для українців Міністерство доходів і зборів України

Чергове «покращення» готує для українців Міністерство доходів і зборів України, що оприлюднило проект Закону України «Про внесення змін до Митного та Податкового кодексів України щодо митного оформлення товарів, які переміщуються (пересилаються) через митний кордон України громадянами».

Запропоновані урядовцями зміни вдарять по найменш захищеним верстам населення. Як відомо, Інтернет відкрив українцям можливість купувати речі за кордоном. Зрозуміло, що й товар там якісніший, й ціна приємніша – без «закруток» посередників чи торгівельних мереж. Більша частина тих, хто замовляє товари через Інтернет, це молоді люди – подружжя з дітьми, адже саме ціни на дитячі речі завдяки соціальним виплатам в Україні «кусають» сімейний гаманець найбільше. До того ж товари з-за кордону стимулюють вітчизняних виробників підвищувати якість своєї продукції, оновлювати основні фонди, утворювати прийнятні ціни, що в кінцевому результаті сприяє гідній конкуренції на ринку. Запровадження мита для товарів вартістю вище 100 євро, - це антиконкурентна норма, яка дозволить несумлінним виробникам паразитувати на першочергових людських потребах. Разом із тим це суттєво обмежить покупців, змушуючи їх робити вибір на користь більш дешевих – до 100 євро – товарів, а значить й менш якісних, або навіть тих, що вже були у вжитку. Слід зазначити, що у наших найближчих сусідів – Росії - неоподатковуваний мінімум вартості посилок складає 1000 євро. Отже, це чергова порція «покращення» від улюбленої влади.

«УДАР» вважає оподатковування митом посилки, що вартують понад 100 євро, антисоціальним кроком. Ми виступаємо проти розгляду даного проекту Верховною Радою. Своїми змінами Міндоходів залізе у кишені громадян та активізує корупційні схеми проходження товарів в Україну.  Новий закон не допоможе залатати діри Державного бюджету. Абсолютно переконаний, що ця ініціатива спрямована проти інтересів людей, і від неї більше шкоди, ніж користі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: Покращення,УДАР Віталія Кличка,Ткачук,уряд Азарова,державний бюджет,Міністерство доходів і зборів
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.